23948sdkhjf

Holstebro får svømmecenter til 115 mio. kr.

I 2020 starter en omfattende forvandling og totalrenovering af Holstebro Badeland til et helt nyt svømmecenter på 4.700 kvm med bevægelse og talentudvikling i centrum. Det skriver Holstebro kommune i en pressemeddelelse. 

Det nye svømmecenter kommer til at bestå af fem nye bassiner og en spa. De fem bassiner fordeler sig på et 50 m konkurrencebassin, et 25 m multibassin, to lege-/børnebassiner og et varmtvandsbassin. De nye bassiner lever op til de nyeste standarder, både til stævner og konkurrencer. 

Konstruktionen bag det nye svømmecenter:

Selskabet K/S Holstebro Badeland står for renoveringen af det nye svømmecenter.

Holstebro Kommune har køberet. Prisen er 115 mio. kr.

Holstebro Kommune skal drive det nye svømmecenter.

Det nye svømmecenter bliver 4.700 kvm.

Derudover bliver der også etableret nye omklædnings- og toiletfaciliteter, publikumspladser og spritnye klubfaciliteter med bl.a. tilhørende fitness. 

Farvel til tropeland
Svømmecentret ændrer fokus fra bade- og tropeland til topmoderne svømme- og bassinforhold. Der bliver altså flere bevægelsesmuligheder for alle brugere og med de nye bassiner og publikumsfaciliteter vil fx Holstebro Svømmeclub i langt højere grad kunne afvikle konkurrencer og stævner. 

Ombygningen begynder i 2020 og tager særlige hensyn til, at svømmere konstant skal have adgang til bassinet, alt imens ombygningen står på. Det kan lade sig gøre på grund af den måde, renoveringen er projekteret på. Det nuværende badeland skal ombygges først, mens 50 m bassinet er åbent og når det nye 25 m bassin er klart, begynder ombygningen af 50 m bassinet. 

Når svømmecentret står færdigt, overtager Holstebro Kommune driften af svømmecentret. Holstebro Kommune har køberet til svømmecentret af konsortiet bag Badeland. Prisen er aftalt til 115 mio. kr. 

Det er selskabet K/S Holstebro Badeland, som i dag ejer Badeland, som bliver bygherre for den gennemgribende renovering. Her får Holstebro Kommune en central plads i byggeudvalget. 

Den hidtidige driftsaftale, som ellers ville udløbe i 2021, fortsætter, indtil det nye svømmecenter står klar.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093