23948sdkhjf

Fuld plade for vestjysk oplevelsesarena - har rejst mere end 300 mio. kr.

Oplevelsescentret Naturkraft nær Ringkøbing har sikret sig den sidste finansiering; 25 mio. støttekroner fra Foreningen Realdania. Ligningen om Vestkystens nye oplevelsesarena for naturens kræfter går dermed op, skriver Realdania i en pressemeddelelse. 

Byggeriet blev officielt skudt i gang i efteråret 2017, og Naturkraft står klar til at åbne 4. juni 2020, og med bevillingen fra Realdania er oplevelsescentret nu fuldt finansieret. 

Fakta: Naturkraft

Byggeår: 2017-2020

Bygherre: Komitéen for etableringen af NaturKraft

Bygherrerådgiver: NIRAS

Ingeniørrådgiver: Niras

Designledende arkitekt: Thøgersen & Stouby

Projekteringsledelse: Hune & Elkjær

Landskabsarkitekt: SLA

Ingeniør: Fuldendt

Entreprenør: Hansen & Larsen 

Areal, anlæg: 30.000 kvm

Anlægssum: Ca. 250 mio. kr.

– Det er en stor glæde, at Foreningen Realdania nu fuldender projektets finansiering. Derved har vi samlet rejst mere end 300 mio. kr. og kan nu for alvor se frem til åbningen til sommer, siger adm. direktør i Naturkraft, Peter Sand, i pressemeddelelsen. 

Projektet er tegnet af Thøgersen & Stouby og Arkitektfirmaet Hune & Elkjær. 

Forventer over en kvart million besøgende
NaturKraft vil bestå af en stor ringvold på cirka 30.000 kvm med en integreret hovedbygning på cirka 5.500 kvm. Her opbygges en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring.

Op imod 280.000 forventede årlige gæster kommer til på egen krop at mærke naturens kræfter og gå på opdagelse i viden, der sætter tankerne i gang om menneskets samspil med naturen og skal inspirere til en mere klimabevidst fremtid.

Gennem 10 år er der samlet set investeret over 300 mio. kr. i projektet. A.P. Møller Fonden støttede med 100 mio. kr. i 2017, og Ringkøbing-Skjern Kommune har afsat et tilsvarende beløb. Aktører som Vestas, Augustinus Fonden med flere har også støttet realiseringen af den nye oplevelsesarena i Ringkøbing.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219