23948sdkhjf

Tidligere affaldsprodukt er big business – Arla bygger nyt for 300 mio. kr.

Mejerigiganten Arla Foods har netop sat gang i byggeriet af et nyt innovationscenter til omkring 300 mio. kr. i vestjyske Nr. Virum, tæt på Arla Foods Ingredients (AFI) største produktionssted, Danmark Protein.

Entreprenørfirmaet KG Hansen opførere bygningen i hovedentreprise, mens ydelser som arkitekt, ingeniør og bygherrerådgivning alle udføres af Rambøll, oplyser Arlas pressechef Åsa Andersson i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Centret bliver et topmoderne anlæg på 9.000 kvm med et fleksibelt kontormiljø tæt på laboratorier og et pilotanlæg, som tilsammen skaber et unikt center for forskning og udvikling indenfor valle og mælkebaserede ingredienser. 

Centret vil være en del af AFI, Arlas datterselskab der har transformeret valle fra det, der engang blev betragtet som et affaldsprodukt, til kvalitetsingredienser der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer. 

Plads til 90 eksperter
Fredag i den forgangne uge stod vice president for Research and Development i AFI, Niels Østergaard, sammen med bestyrelsesmedlem i Arla Foods Bjørn Jepsen og borgmester i Ringkjøbing/Skjern kommune Hans Østergaard så for det traditionelle første spadestik til det store byggeri. 

Når Innovationscentret åbner i sommeren 2021 får det plads til op mod 90 forskere, ingeniører, teknologer og laboranter som vil afdække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk. Fra avancerede separationsteknologier til at isolere specifikke dele af valle eller mælk – til varmebehandlings- og pasteuriseringsteknologi for at forbedre funktionaliteten og holdbarheden. 

Investeringen sker på baggrund af AFIs forventning om en markant stigning i efterspørgslen på højt specialiseret protein og laktoseingredienser. Centret vil være en del af AFI, der har transformeret valle til kvalitetsingredienser, der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125