23948sdkhjf

45.000 kvm boliger på vej i Valby

En række nye boligkarréer med 45.000 kvm boliger er på vej Kulbanekvarteret i Valby. Den svenskejede udviklet Bonava Danmark er bygherren bag projektet, der omfatter 11.000 kvm almene boliger, som der er krav om fra politisk side. 

Det skriver Københavns kommune i en pressemeddelelse. 

Bonava Danmark vil bygge boligkarreer i tre til syv etagers højde, tilpasset områdets øvrige bygninger og natur. Bygherren forventer, at byggeriet vil blive svanemærket.  

Områdefornyelsen er allerede i fuld gang i Kulbanekvarteret, hvor der bliver skabt aktiviteter, fællesskab, grønne områder og en bedre infrastruktur.  

I forbindelse med byggeriet vil Bonava Danmark også ændre den østlige del af den lokale færdselsåre Kulbanevejs forløb, så der bliver bedre sammenhæng mellem Kulbanekvarterets oprindelige boliger, Grønttorvet, det planlagte nybyggeri og den nye park, Kulbaneparken, som er ved at blive etableret i regi af områdefornyelsen. 

– Der er et stort ønske lokalt om at få ændret på Kulbanevej, og jeg er glad for, at Bonava ser konstruktivt på de lokale behov i forbindelse med projektet. En ændring af den østlige del af Kulbanevej vil kunne styrke sammenhængskraften mellem det nye byområde på Grønttorvet og de eksisterende kvarterer omkring Kulbaneparken, og det er præcis, hvad der er brug for, siger Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i pressemeddelelsen. 

Ændringen vil også betyde, at det stykke af Kulbanevej, hvor vejen møder Retortvej, og hvor der i dag er dårlige oversigtsforhold, vil blive nedlagt. Derudover vil der blive etableret cykelsti og fortov på begge sider af Kulbanevejs nye stykke, der skal afløse den utrygge udmunding i Retortvej.  

Fakta: Kulbanekvarteret og Bonavas planer

  • Kulbanekvarteret består af en række usammenhængende boligområder, der opstod efter en stor gasværkseksplosion i 1964. En områdefornyelse finansieret af København Kommune og staten er i fuld gang med at skabe sammenhæng mellem områderne – bl.a. via stisystemer og anlæggelsen af en rekreativ park, hvor beboerne kan mødes, afholde arrangementer og motionere. 
  • For at byggeplanerne kan blive realiseret, skal der udarbejdes en ny lokalplan for området, da den nuværende lokalplan kun giver mulighed for serviceerhverv. 
  • Vedtages det at påbegynde udarbejdelsen af en lokalplan med udgangspunkt i byggeplanerne og startredegørelsen, vil etableringen af en kommunal daginstitution også være en del af planen.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109