23948sdkhjf

Realdania, Næstved Sygehus og Kræftens Bekæmpelse bygger Livsrum

I Næstved er der nu fundet en velegnet grund til opførsel af et nyt kræftrådgivningscenter.
Kræftens Bekæmpelse og Realdania vil henover de næste år bygge syv nye kræftrådgivninger tæt på de store kræftbehandlende sygehuse, projektet kaldes Livsrum. I Næstved er der nu fundet en velegnet grund på sygehusets område.

- Det er lykkedes os at finde en grund til vores nye kræftrådgivning, der ligger lige over for hospitalets kræftafdeling. Det er vi rigtig glade for, for det betyder, at kræftrådgivningen kommer til at være der, hvor kræftpatienterne færdes til dagligt, fortæller direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard.

Næstved Kommune og Region Sjælland har givet tilsagn til, at Kræftens Bekæmpelse kan bygge en ny kræftrådgivning på Ringstedgade ved Næstved Sygehus, og købet er godkendt af Kræftens Bekæmpelse. Projektet kaldes Livsrum, og kræftrådgivningen bliver en af syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger i samarbejder med Realdania.

Projektkonkurrence på vej
De nye kræftrådgivninger skal være arkitektonisk inspirerende med smukke haver. Kræftrådgivningen i Næstved vil blive et hus, der inviterer inden for, og som vil fungere som et naturligt mødested for kræftpatienter og deres pårørende.

Efter alle godkendelser er på plads, er næste fase af projektet nedrivning af de to bygninger, der ligger på Ringstedgade 71. og 73. Derudover skal Kræftens Bekæmpelse udarbejde et byggeprogram og gennem en projektkonkurrence finde arkitekt og entreprenør til byggeriet.

Fakta om projekt Livsrum
- Der skal bygges nye kræftrådgivninger i Næstved, Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Herlev.
- Kræftens Bekæmpelse investerer 100 mio. kr. i de nye kræftrådgivninger. Pengene kommer bl.a. ved salg af nogle af de nuværende rådgivninger.
- Realdania støtter projektet med 50 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125