23948sdkhjf

BGB bygger 23.200 kvm hotel og boligprojekt

Gefion Group og BGB A.S. har indgået totalentreprisekontrakt på opførelsen af 23.200 kvm byggeri på Engvej på Amager. Det oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse. 

Ejendommen, der ligger ideelt op ad Femøren Metrostation, kommer til at indeholde et Guldsmeden Hotel med 273 værelser og fitnesscenter, 287 private ungdomsboliger, 75 almene ungdomsboliger, en daginstitution, en dagligvarebutik og en café. 

Rådgivere på Engvej-projekter:

Arkitekt: AI A/S

Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S

Landskabsarkitekt: Opland ApS

Bygningerne, som tidligere har huset SAS’s datacenter, totalrenoveres, der bygges en nye etage ovenpå, og derudover etableres en panoramabro på tværs af de eksisterende blokke, som bliver blikfang for hotellet. På taget etableres tagterrasser, som medvirker til at skabe et moderne og grønt miljø i området. 

Mange egne folk i samspil med underentreprenører
Forud for indgåelse af totalentreprisekontrakten har der været dialog om udførelsesmetoder, materialevalg og økonomiske scenarier. 

– I et stort projekt som dette er der mange ting, der skal falde på plads, for at få et godt resultat. Vi har sammen med bygherre, arkitekt og ingeniør haft en god proces, hvor vi har udviklet og tilpasset projektet, så vi sammen har fundet de rigtige løsninger. Det gode samarbejde fortsætter, nu hvor vi har taget hul på selve byggeprocessen, men fortsat projekterer på de sidste dele af byggeriet, siger Mads Volmer Nielsen, som er projektchef og partner i BGB, i pressemeddelelsen. 

BGB har egne håndværkere indenfor tømrer- og snedkerområdet, en stor entreprise i projektet. 

Læs også: Entreprenør overtager boligprojekt i gammelt bankarkiv

– Det er et spændende projekt for os at gennemføre, for det trækker på alle vores kompetencer og erfaring inden for renoveringer, hvor gamle ejendomme ombygges til nye funktioner. Det bliver en byggeplads, hvor rigtig mange af vores egne medarbejdere kommer til at arbejde sammen med vores underentreprenører, og jeg ser frem til at følge projektet hele vejen, siger Mads Volmer Nielsen. 

Byggeriet opstartede den 1. november 2019, og forventes at stå færdigt i sommeren 2021.

 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125