23948sdkhjf

Brødrene A. & B. Andersen har indgivet konkursbegæring

Efter måneder i økonomisk modvind er det nu slut for det næsten 90 år gamle entreprenørfirma, der for få år siden beskæftigede over 150 medarbejdere.
Brødrene A. & B. Andersen, der i 2009/10 omsatte for knap 568 mio. kroner, er erklæret konkurs ved Skifteretten i Roskilde.

Ifølge Licitationen var der ikke penge til den forestående lønudbetaling, og derfor så ledelsen ikke anden udvej end at indgive konkursbegæring.

Licitationen har talt med Christian Sørensen, der er tillidsmand for murerne i firmaet, og han kalder udviklingen ærgerlig, men ikke overraskende.

Med konkursen efterlader Brødrene A. & B. Andersen flere ufærdige byggeprojekter; blandt andet jordarbejdet ved den kommende motorvej vest for Vejle og et plejecenter til 132 mio. kroner i Greve Kommune. I forbindelse med sidstnævnte blev det ellers så sent som i sidste uge offentliggjort, at firmaet var blevet enig med bygherren om at genoptage arbejdet i kølvandet på de økonomiske problemer.

Sagen kort: Brødrene A. & B. Andersen gik i betalingsstandsning den 1. september, fordi banken havde lukket for kreditten, og medarbejderne dermed ikke kunne få løn. Senere samme måned lykkedes det at få en aftale i stand med bank og flere kreditorer, så driften kunne genoptages. Det var imidlertid ikke tilstrækkeligt til at sikre virksomheden, og onsdag den 26. oktober blev Brødrene A. & B. Andersen erklæret konkurs i Skifteretten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091