23948sdkhjf

Virtuelt spadestik på en hel økolandsby i Lejre

Kl. 15.30 den 31. marts på en plads, der skulle have været fuld af mennesker, trådte tre mennesker frem: Carsten Rasmussen, borgmester for Lejre Kommune, Rasmus Larsen fra EcoVillage og Morten Tjørnelund fra Casa. 

Kameratelefonen live streamede taler og spadestik til de forventningsfulde håndværkere og beboere, som ikke kunne være med til den traditionelle markering af starten på Skråningen II – anden del af EcoVillage-projektet i Lejre på grund af coronavirussen. Det skriver Casa, der er totalentreprenør på projektet, i en pressemeddelelse. 

Fakta: Skråningen II

Konceptudvikler: EcoVillage

Totalentreprenør: Casa

Arkitekter: Vandkunsten

Rådgivende ingeniører: Hartvig Consult

Boks leverandør: Scandibyg

Omfang: 53 ejerboliger + 726 kvm fælleshus.

- Vi ved, at mange blev skuffede, for det er en stor ting for både håndværkere og kommende beboere, når vi tager første spadestik. Derfor er vi også glade for, at vi fandt en alternativ løsning, fortæller Morten Tjørnelund Hansen, bygherrerådgiver hos Casa. 

Skråningen II i Lejre ligger ud til et fredet område med bevaringsværdige gravhøje. Bebyggelsen rummer i alt 53 boliger af varierende størrelse, så der er plads til både singler og seniorer, småbørnsfamilier og teenagere.

- Jeg er glad for, at anden etape af Skråningen nu bliver en realitet. Det viser, at mange har lyst til at bo i et fællesskab, hvor vejen til naboen er kort, og hvor man deles om tingene – også på tværs af generationerne, sagde Carsten Rasmussen og tilføjer, at han er glad for at se stadig flere bygge med fokus på bæredygtighed og miljø.

Om et live streamet virtuelt spadestik er fremtiden, står hen i det uvisse. 

- Det var sjovt at prøve, men jeg glæder mig nu til, at vi igen kan fejre sådanne dage ordentligt, siger Morten Tjørnelund Hansen. 

Efter planen står Skråningen II klar til indflytning i 2021.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11