23948sdkhjf

Avis: Derfor gik A & B Andersen konkurs

På blot to år gik Brødrene A. & B. Andersen fra en status som vækstvirksomhed til konkurs. Vi har ikke været dygtige nok, erkender tidligere bestyrelsesformand.
Efter flere måneders økonomisk modvind måtte ledelsen i Brødrene A. & B. Andersen i sidste uge kaste håndklædet i ringen.

Ifølge dagbladet Børsen skyldes konkursen dels, at virksomheden havde taget for mange ordrer ind for billigt og dels, at man havde Roskilde Bank som bankforbindelse. Det tog ganske enkelt for lang tid at finde en ny bank efter krakket i Roskilde, og det indskrænkede mulighederne i en længere periode.

I august sidste år skød kapitalfonden Industri Udvikling 20 mio. kroner ind i virksomheden som ansvarlig lånekapital – ifølge Børsen for på længere sigt at få del i ejerskabet.

- Jeg er selvfølgelig ked af det på både vores og Brødrene A. & B. Andersens vegne. Og selvfølgelig, at vi har tabt en del penge på investeringen. Men i sidste ende må man også bare sige, at hverken vi eller den daglige ledelse har været dygtige nok, siger Lars Buhl, investeringsdirektør i Industri Udvikling og tidligere bestyrelsesformand for Brødrene A. & B. Andersen, til avisen.

Udført arbejde skal ikke tabes på gulvet
Børsen har også talt med kurator Søren Aaman Jensen fra advokatvirksomheden Kromann Reuters, der fortsat arbejder på at få overblik over, hvad der helt præcist er gået galt i virksomheden.

Han fortæller, at entrepriserne i Brødrene A. & B. Andersens ordrebog nu skal hjælpes videre til andre firmaer, så de kan blive gjort færdige:

- På den måde kan vi måske få noget værdi ud af det arbejde, der allerede er blevet udført, så man ikke taber det hele på gulvet, siger Søren Aamann Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079