23948sdkhjf

Aalborgs nye materielgård henter strøm og vand fra naturen

Aalborg kommune samler sin entreprenørenhed i en ny materielgård på cirka 10.900 kvm på Korinthvej i Aalborg Øst. 

Først skal de nye, fælles faciliteter dog bygges, en opgave der nu er sendt i udbud i form af to storentrepriser til en samlet værdi på anslået 70 mio. kr. 

Materielgården omfatter haller til afdelingens køretøjer og maskinel samt plads til medarbejder fra grøn drift, vejdrift, værksteder og andre dele af kommunens By- og Landskabsforvaltning. 

Bæredygtighed i projektet
Bæredygtige elementer er i fokus i projektet. Blandt andet optimering af energikonceptet med varmegenvinding, LED belysning med daglysregulering og egenproduktion fra solceller, hvorfor der skal monteres cirka 200 kvm solceller på tagfladerne. 

Hvorfor ny materielgård?

Entreprenørenheden i Aalborg Kommune ønsker at samle dele af deres aktiviteter på Korinthvej. 

Materielgården på Scoresbysundvej er nedlagt og området skal bruges til andre formål. Materielgården på Hattemagervej skal fortsat anvendes til driftsopgaver i den centrale del af Aalborg, og som erstatning for decentrale stillesteder der nedlægges.

Genbrug af regnvand er et andet tiltag. 

– Der er arbejdet meget med bæredygtigheden i projektet. Vi etablerer blandt andet et regnvandsbassin, hvorfra vi kan hente regnvand til blomster- og trævanding, vand til feje/sugemaskinerne samt vand til vaskehallen, forklarer Niels Sloth, afdelingsleder i Aalborg Kommune, Entreprenør. 

Andre fokusområder tæller blandt andet miljøvenlig indvinding af materialer, effektiv arealanvendelse og robusthed i forhold til bygningernes levetid.

Byggeri og belægning
Grunden på Korinthvej i Aalborg Øst, hvor den nye materielgård skal opføres, er cirka 70.000 kvm. De omkring 10.900 kvm nye bygninger omfatter blandt andet administrationsbygning med mandskabsfaciliteter, værksted og depot samt forskellige lagerhaller. 

Hertil kommer 31.000 kvm belægning af forskellig art, ligesom der to regnvandsbassiner til forsinkelse af regnvandet. 

De to storentrepriser, projektet er opdelt i, er en anlægsentreprise til anslået 20 mio. kr. eksklusive moms og en entreprise på bygningerne til 50 mio. kr. eksklusive moms.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125