23948sdkhjf

Aarhus Letbane sætter ekstra fart på investeringerne

Aarhus Letbane giver erhvervslivet en håndsrækning i coronakrisen ved at fremrykke investeringer for omkring 20 mio. kr. 

Det er letbanens bestyrelses som har truffet beslutningen og udvalgt en række projekter, der udover sine kerneformål vurderes at kunne støtte en bred vifte af leverandører i lokalområdet og i Danmark. 

– Der er tale om tiltag, som vi under normale forhold ville have spredt lidt mere ud, men dels så er der jo behov for, at alle gør deres til at holde Danmark økonomisk i gang her under Corona-krisen, og især selvfølgelig på den helt korte bane, og dels så er der altså tale om gode projekter med en selvstændig berettigelse, udtaler bestyrelsesformand Steen Stavnsbo i en pressemeddelelse.

Tilsammen vurderer letbanen, at projekterne vil have en betydelig positiv effekt på driftsstabiliteten, på sikkerheden på og ved letbanen, på vedligeholdelsesomkostningerne, og de vil desuden opfylde diverse ønsker fra lokalområderne. 

Har netop taget hul på planlægningen
Håndværkere og andre må dog vente lidt, før de fremrykkede investeringer bliver til konkrete udbud, opgaver og arbejder langs letbanestrækningen: 

– Vi har netop i dag (15. april 2020, red.) på vores virtuelle ledermøde sat den konkrete proces i gang med at få planlagt og tilrettelagt de enkelte projekter, så det er for tidligt at sætte en tidsplan op for projekterne, skriver adm. direktør Michael Borre i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad og tilføjer: 

– Men de kommer nok til at sprede sig over det meste af året.

Projekterne, der nu sættes i gang, omfatter blandt andet:

  • Nedlæggelse af visse usikrede overkørsler på Odderbanen
  • Fjernelse af isolerklæbestød på hele banen
  • Nyt sporskifte i Lystrups stations sydlige ende
  • Etablering af udsugning ved drejebænken på værkstedet
  • Ombygning af tog-vaskemaskine
  • Opgradering af hegn mellem banen og naboer
  • Begrønne udvalgte omformer stationer
  • Mere effektiv opdeling af kørestrømsanlægget i flere sektioner
  • Automatisering af døgnrapporter for forbedret styring og kommunikation 

– Et eksempel fra listen er et nyt sporskifte i sydenden af Lystrup station. Det har været et ønske siden åbningen af Grenaabanen, da togene fra Aarhus af hhv. den gamle og den nye bane ofte må vente på hinanden, hvis det ene tog er forsinket. Vi kan med et ekstra sporskifte undgå mange forsinkelser, fortæller adm. direktør Michael Borre.

Finansieringen sker inden for Aarhus Letbane nuværende rammer hos Kommunekredit, og på trods af de fremrykkede investeringer forventer letbanen fortsat at kunne holde sine godkendte driftsbudgetter for 2021.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11