23948sdkhjf

Energipris til vandselskab

Provas løb med Energi Prisen 2011 for et gennemtænkt og veldokumenteret energispareprojekt på Haderselv Renseanlæg.
Haderslev Forsyningsselskab, Provas, vinder Energi Prisen 2011, som blev overrakt den 1. november.

I 2009 søsatte Provas et energioptimeringsprojekt på Haderslev Renseanlæg med det mål at reducere energiforbruget med 25 % på 5 år.

- Vi ville sænke vores driftsomkostninger. Og da energiforbruget er en væsentlig del af vores driftsomkostninger, så var det oplagt at tage fat her. Vi satte os det ambitiøse mål at sænke energiforbruget med 25 %. Tidsmæssigt faldt det sammen med, at DANVA også søsatte sin energisparekampagne sammen med den daværende Elsparefond. Det gav også dokumentation for, at det er realistisk at finde besparelserne, ”, siger produktionschef i Provas, Erik Jørgensen.

Anerkendelse af processen
Status for besparelserne to år efter projektet blev iværksat er 470.000 kWh eller 21 %. Fokus i projektet er ikke, hvilke energibesparelser der er fundet og gennemført, men hvordan processen har været med at få forankret ideen hos både ledelse og driftspersonale.

Erik Jørgensen mener, det er vigtigt, at inddrage hele organisationen og give en fælles forståelse af opgaven, så alle senere kan tage deres del i gennemførelsen af løsningerne. Derfor er han også glad for, at Energi Prisen i år anerkender en hel proces til fordel for et enkelt og afgrænset energispareprojekt.

- Vi indså fra starten af, at vi skulle gribe det an på en anden måde. I tidligere projekter er vi for hurtigt gået i løsningsmode, men denne gang tog vi processen helt fra bunden. Vi prioriterede en synlig ledelse, vi satte os et ambitiøst mål, og vi involverede medarbejdere, siger Erik Jørgensen, som kun har lovord til overs for medarbejdernes indsats.

Det er tredje gang, at Danva uddelt Energi Prisen. Prisen er indstiftet af Danva som led i energisparekampagnen, som skal føre til en reduktion af energiforbruget i vandsektoren med 25 %.

Prisen blev uddelt i samarbejde med EnviDan A/S.

Fakta om Haderslev Renseanlæg
• Renser spildevand for ca. 50.000 mennesker i Haderslev Kommune
• Leder i gennemsnit 6 mio. m3 renset vand ud i Haderslev Fjord pr. år
• Anlægget brugte i 2008 2.168.000 kWh inden besparelsesprojektet blev igangsat.
• I 2011 er der brugt 1.698.000 kWh, hvilket betyder en reduktion af forbruget på 470.000 kWh.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094