23948sdkhjf

Folkepark i Odder har arkitekter i spil

Tre arkitektfirmaer er udpeget til at udarbejde konkurrenceforslag til Folkeparken i Odder bymidte, oplyser Odder kommune.

De deltager i konkurrencen:

- Labland

- Skaarup Landskab

- Bogl

Det sker i forlængelse af, at byrådet i Odder den 11. maj besluttede at igangsætte et konkurrenceforløb, som skal give forslag til udformning af en kommende bypark. Folkeparken er det første af tre større anlægsprojekter, der er prioriteret i udviklingsstrategien for Odder bymidte. 

Formålet med parkanlægget er at skabe et attraktivt og rekreativt grønt byrum, der forbinder Kvickly-området med Rosensgade, og desuden skaber nye anledninger til at besøge bymidten.

Udviklingsstrategien, konkurrencen og selve anlægget af Folkeparken støttes af Realdania. 

De tre landskabsarkitektfirmaer, som deltager i konkurrencen,  er udpeget gennem ansøgningsmateriale og en forudgående interviewrunde, og udmærker sig hver især med forskellige arkitektfaglige tilgange til landskabsdesign. 

– Deltagerne laver inspirerende landskabsarkitektur, og i interviewrunden har de vist en forståelse for de udfordringer, Odder by står overfor. Konkurrencen skal give nogle samlede løsningsforslag, som kan bære den succesfulde afprøvning af Folkeparken videre til realisering, siger byrådsmedlem Kresten Bjerre, (R), formand for den politiske styregruppe for byudviklingsstrategien.

De udpeger vinderen

Bedømmelsesudvalget, der udpeget vinderholdet, består af Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget, projektchef Björn Emil Härtel Jensen fra Realdania og en fagdommer fra Akademisk Arkitektforening.

Konkurrencesekretær Peter Frost-Møller fra CFBO bistår forvaltningen som rådgiver.

Grundlaget for konkurrencen er dels det store forudgående arbejde med udviklingsstrategien for Odder bymidte, og dels et specifikt konkurrenceprogram, der oplister de konkrete forudsætninger og krav til konkurrencematerialet. 

Konkurrencen igangsættes ultimo maj, og det forventes, at bedømmelsesudvalget kan udpege det vindende forslag til Folkeparken ved udgangen af august. 

Når bedømmelsesudvalget har udpeget det vindende team, skal Byrådet godkende vinderforslaget og kan dermed forhåbentlig igangsætte den videre bearbejdning. De efterfølgende faser indebærer blandt andet projektering og lokalplanlægning, inden en ny park kan anlægges i 2021-2022. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125