23948sdkhjf

Casa skal stå for nyt rådhus-byggeri

Høje-Taastrup har udvalgt Casa til at bygge kommunens nye rådhus - med borgmester Michael Zieglers ord - et markant vartegn. Samtidig bliver byggeriet startskuddet til det store byudviklingsprojekt Høje Taastrup C.

Fakta om projektet:

  • Bygherre: Høje-Taastrup Kommune
  • Byggeri: 8 etager + taghave og kælder
  • Areal: ca. 8.600 kvm + ca. 980 kvm kælder
  • Grundareal: ca. 5.650 kvm
  • Byggetid: 21 måneder
  • Projektering starter nu og fysisk opstart primo 2021
  • Cowi er totalrådgiver med PLH Arkitekter og All Arkitekter som underrådgivere.

- Høje-Taastrups Rådhus skal opfylde mange funktioner for både medarbejdere og borgere, og kravene til byggeriet er derfor store, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa, i en pressemeddelese om projektet.

Casa løb med udbuddet blandt fire - i pressemeddelelsen unavngivne - tilbudsgivere.

Rådhuset er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Cowi og ALL. Trioen vandt førstepræmien i en indbudt konkurrence om projektet tilbage i december 2018.

Otte etagers vartegn
Rådhuset opføres i otte etager og en tagterrasse.

Læs også: Casa vinder 34.100 kvm kaserneprojekt

I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner såsom Borgerbetjening og Jobcenter placeret. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal med mødecenteret.

De næste seks etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder. På 8. etage er kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab.

Projektering af byggeriet starter med det samme, og byggestart forventes primo 2021.

Vartegn på kanten af en ny by

Høje-Taastrups fremtidige rådhus skal kickstarte udviklingen af den nye bydel ”Høje-Taastrup C” – et byudviklingsprojekt, der skal omdanne Høje-Taastrup ved at etablere et nyt bycentrum, som bliver kommunens grønne bydel. 

Med sine mange etager og en placering midt i det grønne strøg i Høje-Taastrup C's nye bypark mellem City 2 og den fremtidige nye by bliver rådhusbygningen et synligt vartegn. 

Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City 2 og bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25