23948sdkhjf

Fem konkurrencer om ”Fremtidens Forstæder”

Med Realdania som tovholder gennemføres prækvalifikationer til fire projektkonkurrencer og et parallelopdrag i løbet af de kommende måneder.
I samarbejde med fem kommuner – Aalborg, Albertslund, Glostrup, Guldborgsund og Vejle – igangsætter Realdania om kort tid en række prækvalifikationer om nye byfornyelsesprojekter.

Projekterne er en del af Realdanias initiativ ”Fremtidens Forstæder”, som har til formål at skabe debat om og visioner for, hvordan man kan skabe en fremtidig, bæredygtig byudvikling i forstæderne – altså de dele af de større, danske byer, som er anlagt efter 1945.

- Vi er spændte på at se rådgivernes visionære og gennemtænkte bud på fremtidens forstæder. Forstædernes udfordringer er mangeartede og komplekse, og skal gribes anderledes an, end når vi udvikler bykerner og havneområder centralt beliggende i byen. Vi kan ikke tage fat i alle forstadens udfordringer i hver af konkurrencerne, og vi har derfor arbejdet tæt sammen med de fem kommuner om at fokusere hver af konkurrencerne på udvalgte temaer. Kravene til, hvilke fagligheder der indgår i de enkelte teams, vil derfor også være forskellige fra konkurrence til konkurrence. Tværfaglighed er vigtigt, men vi efterspørger ikke nødvendigvis meget store teams, forklarer direktør i Realdania Hans Peter Svendler.

Forløber i Farum
”Fremtidens Forstæder” består i alt af seks projekter og blev indledt i maj måned, da seks teams blev udvalgt til fase 1 i den første konkurrence, der omhandler Farum bymidte.

Her skar man tidligere i denne måned feltet ned til tre teams, og den endelige vinder findes i februar 2012. Herefter igangsættes de øvrige projekter, hvor der er følgende deadlines for anmodning om prækvalifikation:

• Vejle Kommunes konkurrence om Søndermarken: 15. december 2011.
• Aalborg Kommunes konkurrence om Aalborg Øst: 20. december 2011.
• Glostrup Kommunes parallelopdrag om Ejby Erhvervsområde: 20. januar 2012.
• Albertslund Kommunes konkurrence om Hersted Industripark: 1. februar 2012.
• Guldborgsund Kommunes konkurrence om Ydre Østerbro i Nykøbing: Februar 2012 (endelig dato er ikke fastlagt).

Læs også: Farum som Fremtidens Forstad?

Yderligere info på www.forstaden.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097