23948sdkhjf

Schmidt Hammer Lassen vinder højhus på 188 meter

Det danske arkitektfirma føjer endnu et kontorbyggeri til cv’et med førstepladsen i inviteret konkurrence om et projekt på 60.000 m² i Warszawa.
Et kontortårn, der både kunne blive et nyt vartegn i Warszawas skyline og samtidig udnytte potentialet i den unikke historiske placering.

Det var ambitionen hos Schmidt Hammer Lassen Architects forud for konkurrencen om et nyt kontortårn i den polske hovedstads finansdistrikt – en konkurrence som den danske tegnestue netop har vundet.

Det 60.000 m² store højhus skal i 2016 erstatte den eksisterende ”Ilmet”-bygning og vil med sin elegante form fremstå som et moderne og let genkendeligt vartegn i Warszawas skyline.

Imponeret jury
Bygningen består af tre individuelt aftrappede og rektangulære volumener, hvis højde stiger mod øst. Facaderne forskyder sig skiftevis ind og ud, mens de skrånende tagflader giver optimale lysforhold for de omkringliggende bygninger.

Den åbne lobby tillader Warszawas indbyggere at passere igennem bygningen, og der skabes forbindelse mellem pladsen og parken foran bygningen og de historiske ejendomme mod syd. Den fremtidige bygning vil tilbyde en stor mængde attraktive offentlige arealer og bidrage til den prominente placering og hele det omkringliggende kvarter.

Schmidt Hammer Lassen oplyser, at juryen var imponeret af den høje kvalitet og graden af innovation i de bymæssige, arkitektoniske og tekniske aspekter i det vindende design.

’Grønne’ ambitioner
Bygningen er i samarbejde med Arup designet med henblik på at opnå den højeste grad af bæredygtighedscertificering som BREEAM Excellent eller LEED Gold status. Det modulære facadesystem med gulv-til-loft glaselementer giver stor transparens, såvel som fuldt integreret solafskærmning og lysreflekterende skodder.

De skrånende tagflader er udstyret med solceller og elementer til regnvandsopsamling. Den samlede bæredygtighedstilgang er kendetegnet ved en kombination af intelligent brug af bygningen og en minimering af tekniske installationer gennem brug af passive elementer.

Schmidt Hammer Lassen har lang erfaring med at designe kontorbygninger. Tidligere i år åbnede ”Krystallen”, Nykredits hovedsæde i København. Bygningen har modtaget European Steel Design Award 2011 og en LEAF Award for Bedste Strukturelle Design. Et andet eksempel er Amazon Court i Prag, Tjekkiet, hvor en lang række bæredygtige løsninger har resulteret i et 50 procent lavere energiforbrug end et almindeligt kontorbyggeri, foruden omtrent 65 procent lavere omkostninger til vedligehold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109