23948sdkhjf

Silkeborg vil udvikle nyt erhvervsområde ved motorvejen

I samarbejde med Realdania går Silkeborg Kommune nu i gang med at udvikle en ny og visionær plan for erhvervsområdet ved Kejlstrupvej. Realdania skyder 1,5 million kr. ind i projektet.
I løbet af 2016 vil motorvejen gennem Silkeborg være færdig. På sin vej vil den løbe gennem erhvervsområdet, der strækker sig fra Nørreskov Bakke og Kejlstrupvej.

Silkeborg Kommune har arbejdet med en idé for området, som kaldes ”Erhvervskorridoren” – et attraktivt erhvervsområde med god sammenhæng til byen og et spændende facadeforløb ud til motorvejen, som kan blive et kendetegn for Silkeborgmotorvejen.

- Vi har flere gange præsenteret idéen om Erhvervskorridoren for erhvervslivet, og de er meget interesserede. Nu glæder vi os til at kunne komme i gang med dialogen, så vi kan udvikle et unikt bynært og motorvejsnært erhvervsområde, forklarer borgmester i Silkeborg Kommune, Hanne Bæk Olsen.

Gør noget ekstra ud af processen
Der udskrives nu en arkitektkonkurrence, som skal resultere i en konkret plan for Erhvervskorridoren. Konkurrencen foregår i to faser, hvor rådgivningsfirmaer skal komme med deres ideer til en plan for området. Undervejs i projektet vil der være workshops, hvor borgere, erhverv og interessenter får mulighed for at påvirke, hvordan planen for området skal udformes og realiseres.

Formidlingsdelen er vigtig. De udvalgte rådgivningsteam skal derfor også komme med deres bud på, hvordan projektet kan formidles til borgere og erhvervsliv. Det kan bl.a. ske i form af visualisering ved hjælp af film og kommunikation på den allerede etablerede hjemmeside www.silkeborgmotorvejen.dk .

- I sidste ende er målet at skabe et område, der tiltrækker nye virksomheder, som ser værdien af at bo tæt på både by og motorvej. Vi ønsker dog samtidig at gøre det i en tæt kontakt med de fremtidige brugere, og derfor gør vi noget ekstra ud af processen. På den måde bliver erhvervslivet og borgerne inddraget i, hvordan området skal se ud, hvilket giver det bedst mulige grundlag for områdets udvikling fremover, forklarer Realdania-direktør Hans Peter Svendler.

Projektet begynder i november 2011 og forventes afsluttet inden sommer 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094