23948sdkhjf

Trio vinder totalentreprisen på 4.400 kvm sundhedshus i Odder

Friis & Moltke Architects, KG Hansen & Sønner og Niras har vundet projektkonkurrencen om opførelsen af det nye sundhedshus i Odder for Odder Kommune. Det oplyser arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Byggeriet, der er udbudt i totalentreprise, omfatter to ejerlejligheder, hvoraf den ene ejes af Odder Kommune og skal rumme kommunale funktioner i form af træningsfaciliteter og akutpladser. Den anden lejlighed ejes af KommuneKredit og skal udlejes til tre praktiserende lægeklinikker.

Det samlede byggeri er cirka 4.400 kvm. Derudover etableres parkeringspladser i forbindelse med bygningens kælder.

Projekteringen forventes igangsat i juli 2020 med ibrugtagning i juli 2022.  

Et pejlemærke for sundhed
Visionen for projektet er at skabe et sundhedsfagligt videnshus og ressourcecenter. Sundhedshuset er en yderligere udbygning af Odder Kommunes arbejde med at skabe et bredt og kvalificeret nært sundhedsvæsen i VitaPark.

I dommerbetænkningen lyder det blandt andet:

”Forslaget roses for at kunne levere og designe en så elegant og samtidig så robust struktur, der gennem de ensartede røde toner fremstår meget homogen, på trods af de forskellige materialevalg og overflader. Dette design, og dette vartegn vil løfte området i Odder. Sundhedshuset signalerer venlighed og vil med arkitekturen invitere indenfor.” 

Projektet giver således Odders borgere et sundhedshus med synligt fokus på kvalitet og sammenhængende forløb, der understøtter ønsket om fremtidens sundhedsvæsen med mennesket i centrum. Odder Sundhedshus skal fungere gennem tværfaglige samarbejder, hvor alle husets fagligheder dagligt arbejder tæt sammen om patienterne, hvorfor det har været afgørende at sikre velfungerende flows og optimal funktionalitet i bygningen. 

Bygningens beliggenhed højt på grunden omgivet af en grøn park kommer til at stå som et pejlemærke og omdrejningspunkt for sundhed og velvære. Der er arbejdet med at skabe et levende og imødekommende sundhedshus, hvor sammenhænge mellem ude og inde er tydelig. 

Designet understøtter udvalgte FN verdensmål samt miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed, hvilket også lever op til Odder Kommunes udviklingsplan – ”En vækstkommune i balance”.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157