23948sdkhjf

Rambøll skal bistå med leveringen af Danmarks tredjestørste bro

Hovedentreprenøren på opførelsen af den nye Storstrømsbro, SBJV, har tildelt Rambøll Danmark en rådgivningsaftale på det store infrastrukturprojekt. 

– Vi har bedt Rambøll om at være med til bygge den nye Storstrømsbro, bekræfter Emanuele Lancellotti, der er projektleder for SBJV, i en pressemeddelelse fra rådgiverkæmpen og tilføjer: 

– Rambølls team er allerede begyndt arbejdet på projektet, og vil være centrale i at fremskynde leveringen af detailprojektet af størstedelen af broprojektet inklusive skråstagskonstruktionen. 

Rambøll skal assistere med detailprojektet på skråstagsbroen samt landanlæggene. 

– Storstrømsbroen er tydeligvis et af de mest spændende infrastrukturprojekter i Danmark i de kommende år. Vi arbejder allerede tæt sammen med SBJV for at optimere projektets levering og vil øge bemandingen yderligere i den nærmeste tid, siger Anne Moloney, leder af Rambøll Danmarks afdeling for store broer. 

Den ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø, bliver cirka 4 km lang og bliver Danmarks tredjestørste efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Storstrømsbroen får elektrificeret dobbeltsporet jernbane anlagt til 200 km/t, tosporet landevej til 80 km/t samt en gang- og cykelsti. 

Vejdirektoratet er bygherre på den ny Storstrømsbro, forventes at være klar til biltrafik i 2022 og jernbanetrafik i 2023.   

Den samlede pris for projektet, inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro, er cirka 4,1 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141