23948sdkhjf

DSB og FB Gruppen bygger 375 boliger i Valby

Om halvandet år står de første af 375 nye boliger klar i det tidligere Grønttorvet i Valby, som er inde i en rivende udvikling. 

Torsdag underskrev DSB Ejendomsudvikling en aftale om et joint venture med projektudvikler­koncernen FB Gruppen. Sammen bygger parterne 29.000 etagemeter bolig fordelt på 375 boliger på 50-115 kvm. 

De mange etagemeter vil blive opført af det fælles selskab Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS, der er ejet med 50 pct. til her af de to joint venture-partnere.

Bygningen bliver opført langs jernbanen i op til ni etager, og de første lejligheder forventes klar til udlejning ultimo 2021. 

Afrunder området ved jernbanen
DSB ejer arealet på små 20.000 kvm langs sydsiden af jernbanesporene ved Grønttorvet i Valby. Området er fra 1960 til 2016 blev anvendt til blandt andet bananmodneri og lignende aktiviteter relateret til driften af Grønttorvet, og det er altså dette område, der nu skal byggemodnes og gøres klar til nye boliger. 

– I 2019 fik DSB ved lov mulighed for at gå aktivt ind i ejendomsudvikling, og jeg er glad for i dag at kunne præsentere dette første store joint venture, som tager sit udgangspunkt i den nye lovgivning, forklarer adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, Søren Beck-Heede. 

Han uddyber, at ejendommen vil gå efter at opnå miljøcertificeringen DGNB Guld, så DSB Ejendomsudvikling på den måde kan understøtte DSB’s overordnede mål om at være bæredygtig. 

FB Gruppen står bag omdannelsen af det gamle grøntorv i Valby til en ny og grøn bydel, og fra udvikleren lyder der glædes ord ved udsigten til, at den grønne bydel nu får en naturlig afrunding på området ved jernbanen. 

Ejendommen og Grønttorvet

  • Ejendommen, der opføres og driftes i joint venture mellem DSB og FB Gruppen gennem Ejendomsselskabet Frugtmarkedet ApS: 29.000 kvm, 375 boliger fordelt på 2, 3, 4 og 5-værelses boliger i størrelser fra 50–115 kvm. 
  • Indflytning fra efteråret 2021 og afleveret endeligt primo 2022.
  • I disse år omdanner byggekoncernen FB Gruppen A/S det historiske Grønttorv i Valby til en helt ny, grøn bydel med 2.700 blandede boliger til en værdi på tæt ved fem mia. kr. Centrum af bydelen er en 23.000 kvm stor park med frugttræer og buske med spiselige bær. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141