23948sdkhjf

Pensionsselskab skyder stort boligprojekt i gang med 230 millioners investering

PFA investerer 230 mio. kr. i bæredygtige boliger på 'Slagterigrunden' i Slagelse. 

De 230 mio. kr. dækker grundkøb af alle 27.000 kvm byggeretter og etape 1 af projektet, som dækker 8000 kvm bolig fordelt på 150 ungdomsboliger samt 44 familieboliger i form af et-, to- og treværelseslejligheder. Det fortæller Mikael Arne Fogemann, Head of Nordic Real Estate i PFA Pension, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Han tilføjer, at pensionskassen har partnere i tankerne til det videre arbejde. Men der er først udsigt til valg af rådgivere og øvrige samarbejdspartnere efter sommerferien.  

Etapevist udbygning frem til 2025
De nye boliger kommer til at ligge i gåafstand til Professionshøjskolen Absalons nye campus samt tæt ved Slagelse Station og torvet i Slagelse bymidte. Som led i PFA’s ejendomsstrategi med fokus på bæredygtighed vil boligerne blive opført efter bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. 

– Samtidig skaber byggearealets størrelse også en rigtig spændende mulighed for at skabe et sammenhængende og attraktivt byområde tæt på Slagelse centrum, siger Mikael Fogemann. 

Første etape ventes på nuværende tidspunkt at være klar til indflytning i efteråret 2022.  

Friplejehjem i anden etape
Overordnet lyder PFA’s plan på en etapevis udbygning over de kommende år med forskellige boligformer, fortæller Mikael Fogemann og tilføjer, at området dermed ventes fuldt udviklet i 2025. 

I anden etape arbejder pensionskassen med et projekt for et friplejehjem med tilhørende boliger, der samlet omfatter cirka 10.000 kvm.

– Vi forventer at kunne melde noget ud i slutningen af august eller starten af september, siger Mikael Arne Fogemann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11