23948sdkhjf

Sweco binder to arkitektbrands sammen i ny arkitekttegnestue

Ingeniør- og arkitektvirksomhed Sweco åbner en ny arkitekttegnestue på Fyn den 1. august. Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse. 

Den nye arkitekttegnestue, der bliver en del af Swecos eksisterende Odense-kontor, binder arkitekt- og ingeniørfaglighederne sammen og forbinder de to arkitektbrands i virksomheden – Årstiderne Arkitekter og Kant Arkitekter, der blev opkøbt i henholdsvis 2018 og marts i år. 

– Vi har længe ønsket at åbne en tegnestue i Odense. Det gør en verden til forskel at være fysisk forankret i byen, hvor vi allerede har flere igangværende projekter og mange kommende interessante udbud, siger Torben Klausen, der er direktør for arkitektdivisionen i Sweco Danmark, i pressemeddelelsen. 

– Vi har fundet den rette arkitekt til jobbet, og sammen med de nuværende 60 ingeniører og konstruktører på kontoret i Odense er jeg sikker på, at vi har gode muligheder for at etablere os og yde integreret rådgivning til kunder på Fyn, tilføjer han. 

Etableringen af et samlet ingeniør- og arkitektmiljø i Odense er en del af Swecos strategi om at tilbyde fuldt integrerede rådgivningsydelser fra fælles kontorer. I dag har Sweco fælles ingeniør- og arkitektkontorer i København og Silkeborg og fra 1. august altså også i Odense. Ved årsskiftet åbner Sweco endnu et fælles kontor med både ingeniører og arkitekter i Aarhus. 

Læs også: Bar mark bliver til cirkulær bydel med 550 boliger i Holstebro

Forbinder Øst- og Vestdanmark
Lederen af Swecos nye fynske arkitektafdeling er rekrutteret fra egne række. Navnet er Karl-Martin Buch Frederiksen, og han var indtil opkøbet i marts 2020 partner med ansvaret for den arkitektoniske udvikling i Kant Arkitekter. Han får nu titel af kreativ chef. 

Sammen med Per Svop, som leder ingeniørteamet i Odense i dag, skal Karl-Martin lede det fælles arkitekt- og ingeniørkontor. 

– Karl-Martin er en fantastisk fyr med et kæmpe drive og stor originalitet, og han er lige præcis den igangsætter-type, vi har brug for, fortæller Torben Klausen, og tilføjer: 

– Odense-kontoret kommer til at forbinde vores arkitekter i Øst- og Vestdanmark med et fokus på fælles projekter og kunderne på Fyn, som vi nu kommer tættere på.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157