23948sdkhjf

Himmerland Boligforening bygger for 175 millioner

I Aalborg-bydelen Vejgaard søsættes et større fornyelsesprojekt, der blandt andet omfatter nedrivning af 69 huse til fordel for helt nye boliger.
Himmerland Boligforenings afdeling i området mellem Nørre Tranders Vej og Filstedvej i Vejgaard kan i 2012 fejre sit 50 års jubilæum.

Men afdelingen når knapt nok til jubilæet, inden et særdeles omfattende fornyelsesprojekt går i gang.

- På et areal, der tidligere rummede en planteskole, opførte vi 1960-62 en afdeling bestående af rækkehuse på Filstedvej og fritliggende huse på Liselund. Der blev bygget i alt 117 boliger, der meget hurtigt blev én af vores mest attraktive afdelinger. Det er den stadig, men vi må erkende, at et halvt århundrede ikke går sporløst hen over noget byggeri, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Indledes i april 2012
Det er baggrunden for, at foreningen – i øvrigt med overvældende tilsagn fra beboerne – har besluttet at gennemføre en større ombygning af boligerne på Filstedvej. Samtidig bliver de 69 huse på Liselund revet ned, hvorefter der vil blive opført nye huse på 85 til 109 kvadratmeter.

- Det er hensigten at gennemføre en renovering og et nybyggeri, så vi kan tilbyde tidssvarende boliger henvendt til et bredt spekter af boligsøgende. På Filstedvej renoverer vi både ude og inde, mens der for Liselunds vedkommende bliver tale om at bygge lyse boliger med en høj grad af tilgængelighed, forklarer Ole Nielsen.

Liselund-husene bliver placeret frit i terrænet med store private haver på to-tre sider, mens der etableres p-pladser langs adgangsvejen til boligerne.

Projektet, der er tegnet af Arkitektfirmaet Nord, indledes omkring 1. april 2012 og vil beløbe sig til knap 175 mio. kroner.

Himmerland Boligforening blev stiftet i 1944 og indviede sin første afdeling tre år senere. I de efterfølgende mere end 60 år har Himmerland Boligforening bygget syd, øst og vest for Aalborg og nu og da også i den centrale del af byen, så der i dag er i alt 5.300 lejemål fordelt på et halvt hundrede afdelinger. Himmerland Boligforening har 12-14.000 beboere og er dermed den største af sin art i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079