23948sdkhjf

Entrepriser skiftede hænder før entreprenørkonkurs

Inden CPMG Construct blev taget under konkursbehandling i sidste måned, blev aktiver i det esbjergensiske byggefirma overdraget til firmaet, DGP Entreprise. 

Blandt aktiverne var omkring 30 entrepriser, nogle med samme bygherre, fortæller kurator, advokat Michael E. Hansen fra Penta Advokater. 

– Vi skal i princippet se på hver enkelt entreprise for at se, om overdragelsen er sket til den reelle værdi, forklarer kurator og tilføjer, at det omfattende arbejde ventes at tage en rum tid. 

Hvilke byggesager, der konkret er tale om, ønsker Michael E. Hansen ikke at oplyst.

Konkursen kort

CPMG Construct ApS blev tager under konkursbehandling af Skifteretten i Esbjerg den 6. juli 2020 efter en begæring fra Gældsstyrelsen, som retten modtog den 24. juni. 

Ved konkurstidspunktet havde firmaet ifølge jv.dk omkring 50 ansatte. Tidligere var der op mod 100 på lønningslisten.  

Kurator, advokat Michael E. Hansen, har tidligere vurderet, at konkursen hænger sammen med stor vækst, hvor udvidelsen af aktiviteterne har presset selskabets likviditet.

Et sted, hvor entreprenørkonkursen har bremset et byggeri, er i Farum, hvor CPMG Construct stod for at opføre 44 nye almene boliger for Lejerbo. Boligorganisationen forventer at kunne indgå en aftale om at færdiggøre byggeriet med DGP Entreprise. 

CPMG-folk i ejerkredsen bag DGP Entreprise 

Folkene bag CPMG, Morten Flemming Gram og Christian Rytter Petersen, er medejere af DGP Entreprise, hvor de tidligere i år også indtrådte i direktionen, fremgår det af CVR – det Centrale Virksomhedsregister.

Læs også: Konkurs bremser boligbyggeri i Farum

DGP Entreprise ApS blev stiftet i 2018 i Esbjerg.

Aktivoverdragelsen inden CPMG Constructs konkurs omfattede også maskiner, anlægsaktiver og en række ansatte. Disse elementer ser kurator også nærmere på for at vurdere, om overdragelsen her er sket til den reelle værdi. 

Arbejdet er dog stadig i en orienteringsfase, hvor det gælder om at danne sig et overblik over sagen, tilføjer han. En afklaring ligger derfor ikke lige for.

Redaktionen har ikke været i stand til at komme i kontakt med folkene bag CPMG Construct.

 

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.236