23948sdkhjf

Tiden er moden for LED-overvejelser

Ifølge belysningsleverandøren Thorn er der flere gode grunde til at overveje LED-løsninger, når danske kommuner og virksomheder skal vælge udendørsbelysning.
Især hos de danske kommuner, der står over for større projekter med energirenovering og udskiftning af tilsammen 250.000 gadelysarmaturer med kviksølvslyskilder, er udviklingen af LED-løsninger interessant.

Ud over kendte fordele som et lavt energiforbrug og en lang levetid har de seneste års udvikling nemlig betydet, at LED er et seriøst alternativ til mere traditionelle lyskilder.

- Hvor LED-lyskilden tidligere har haft begrænsninger i visse sammenhænge sammenlignet med eksempelvis kompaktrør og metalhalogen, har udviklingen betydet, at vi i dag kan gå flere veje med LED og tilbyde en lang række forskellige løsninger. Derfor synes vi, at tiden nu er moden for kommuner og virksomheder til seriøst at overveje LED i fremtidige belysningsløsninger, fortæller Lars Thomas Hansen, der er Field Marketing Manager hos Thorn.

Kvalitet og pris åbner muligheder
Udviklingen har først og fremmest medført en bedre lyskvalitet og lavere pris på LED-teknologien. Mens faldende priser forstærker lyskildens økonomiske fordele, giver forbedring af kvaliteten ikke alene flere anvendelsesmuligheder, men sikrer også kunderne et stabilt produkt med en lang levetid.

- LED er ikke længere forbeholdt pionererne. Der er med andre ord prikket hul på bylden, hvil-ket også betyder, at vi i dag har fakta og erfaringer til at udnytte fordelene ved LED i langt flere sammenhænge end tidligere. Derfor indgår LED også som et alternativ i alle vores udendørs løsninger, uanset om det drejer sig om belysning til veje, parker og pladser eller mere dekorati-ve formål, fastslår Lars Thomas Hansen.

Behov er afgørende for løsning
Samlet set udgør LED-belysning altså en lang række af fordele. Men det helt afgørende er dog fortsat, at løsningen passer til det miljø og de omgivelser, som belysningen indgår i.

- Selvom udviklingen går stærkt og mulighederne allerede er mange, skal LED ikke nødvendig-vis anvendes overalt. For eksempel kan LED-løsninger under nogle omstændigheder virke blændende. Derfor er det vigtig, at man ikke går på kompromis med belysningens formål og vælger LED udelukkende for at opnå besparelser. Det skal give mening i et større perspektiv, understreger Lars Thomas Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11