23948sdkhjf

Klubhus til 32 millioner nytænker idrætsfaciliteter

Det nye Fælledklubhus, som er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, giver nye rammer for klubliv på Østerbro.
Torsdag den 15. december indtager fire københavnske fodboldklubber det nye Fælledklubhus ved Vibenhus Runddel på Østerbro.

Klubhuset er et godt eksempel på idrætsfaciliteter kan tænkes på en ny og spændende måde – både i forhold til såvel arkitektur og indretning som foreningsliv og klubfællesskaber. Projektet er udviklet med støtte fra Realdania.

- Jeg synes, at klubhuset er et fantastisk eksempel på, hvordan bæredygtighed, godt design og fodboldliv kan forenes. Og selvom der stadig vil - og skal - være mandehørm i omklædningsrummene, er jeg sikker på, at klubhuset også kommer til at skabe nye former for socialt samvær, udtaler kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev.

Projekt til 32 millioner
Foruden spændende og lyse fællesområder, hvor spillere kan samles efter kamp og træning, indeholder det nye klubhus lækre omklædningsrum og toiletter samt plads til administration, depot, vaskerum og cykelparkering. Som prikken over i´et har huset en stor, lys café med panoramavinduer og skøn terrasse med udsigt til Fælledparken.

Det nye Fælledklubhus er tegnet af arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen A/S, og opført af Entreprenør Otto P. Nedergaard A/S og ingeniørfirmaet Nielsen og Risager A/S. Klubhuset, der vil blive en integreret del af Øster Allé, er på 1.600 m² - fordelt på tre etager. Byggeriet har kostet 32,1 mio. kr., og Realdania har støttet arkitektkonkurrencen med 650.000 kr.

Det nye Fælledklubhus vil huse de fire lokale fodboldklubber Handelsstandens Boldklub, Østerbro Idrætsforening, Boldklubben Viktoria og Boldklubben Heimdal. Tidligere holdt de fire klubber til i kælderetagen i Parkens gamle D-tribune. Men siden tribunen blev revet ned i slutningen af 2007, som en del af Parkens ombygning, har klubberne været midlertidigt genhuset i en pavillonby ved Idrætshuset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109