23948sdkhjf

Hofor vælger et helt hold af rådgivere til vandværksprojekt

Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, er gået i gang med at modernisere de syv regionale vandværker, som forsyningsselskabet har. 

Nu er projekterne til de sidste tre værker for alvor startet op. 

Rådgiverne er:

Niras
Krüger
Cowi
PLH Arkitekter
Øllggaard
Emcon
Rørbæk & Møller
Sweco

Der er skrevet kontrakter med en række rådgivere, som skal stå for planlægningen af både renovering og nye anlæg til blødgøring i samarbejde med Hofors specialister blandt andet på Danmarks største vandværk - Værket ved Regnemark. Det skriver forsyningsselskabet i en pressemeddelelse. 

I forvejen er arbejdet i gang på forsyningsselskabets fire andre værket. Værket ved Marbjerg, som er klar til at blive sat i drift i år. Og de tre værker Værket ved Søndersø, Værket ved Thorsbro og Værket ved Gevninge er allerede enten under opførelse eller meget langt i planlægningen. 

- Vi kan bruge erfaringerne fra de tre værker vi allerede arbejder på - eksempelvis projekterer vi i komplet 3D på alle fagdiscipliner på alle værker, så vi har et meget godt grundlag at arbejde på til dette vandværk, siger Claus Legarth Bjørn, fra Cowi, som sammen med PLH Arkitekter arbejder med bygninger og arealerne omkring vandværkerne.

Ét stort projektkontor

Det gode samarbejde og vidensdelingen imellem de mange specialister på opgaven bliver styrket ved, at hele holdet arbejder sammen på et stort projektkontor dannet til formålet i Rødovre. Her arbejder Hofors egne projektledere og specialister side om side med folk fra de otte rådgivere.

Fakta: Værket ved Regnmark

  • Er opført i 1964
  • Leverer årligt omkring 12 mio. kbm drikkevand til hovedstadsområdet
  • Det nye værk bliver bygget 2023-2026
  • Bygherre: Hofor
  • Rådgivere: Niras, Krüger, Cowi PLH Arkitekter, Øllgaard, Emcon, Rørbæk & Møller og Sweco

- Vi arbejder fra samme kontor og projekterer på tværs af alle rådgiverteams for at hjælpe hinanden og opnå størst mulig synergi mellem projekterne. På den måde får vi nemt og hurtigt afklaret små udfordringer, der opstår, og som ellers ville kræve et møde eller en længere mail-korrespondance, siger Erling Fischer fra Hofor.

- Nu har vi gjort det i flere år med de første tre regionale vandværker, og vi kan se, at det virker. Derfor fortsætter vi den tætte samarbejdsform med de næste vandværker, fortsætter han. 

Blødere vand og nye standarder 

Når de tre næste vandværker er klar, vil Hofor være i stand til at levere blødere vand til ca. 75 pct. af kunderne i København og omegnskommunerne. 

Moderniseringen af vandværkerne vil også betyde, at drikkevandet, som strømmer ind til københavnerne gennem kilometervis af vandledninger, fortsat vil have en høj fødevaresikkerhed mange år frem i tiden. Det sker via nye standarder, hvor vandbehandlingen foregår i helt lukkede kredsløb i stedet for på anlæg med åbne vandoverflader og iltningstrapper.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172