23948sdkhjf

VVS-firmaer samler kræfterne

Henriksen & Jørgensen VVS og Henning Carlsen VVS vil fordoble omsætningen via et strategisk samarbejde med krydset ejerskab, fælles administration og ens bestyrelser.
- VVS-branchen er inde i en voldsom udvikling med øgede kompetencekrav, både når det gælder traditionelle arbejdsområder, energioptimering, klima-sikring og udnyttelse af vedvarende energikilder. Samtidig stiller kunderne stigende krav til professionel og effektiv sags ledelse, ligesom blandt andet administration af regler og kvalitetssikring kræver stadig større indsats, siger adm. direktør Thomas Thyge fra Henning Carlsen VVS A/S i Køge om baggrunden for et nyt strategisk samarbejde med Henriksen & Jørgensen VVS A/S i Herlev.

Samarbejdet mellem de to vvs-firmaet omfatter krydset ejerskab og ens bestyrelser, fælles administration og indkøbssystemer, samt fælles udvikling af medarbejdernes kompetencer, kvalitetssikring og entreprisesystemer.

- Vi fortsætter som to selvstændige virksomheder, og vi forventer, at begge virksomheder gennem stordrift, udveksling af kompetencer og medarbejdere, styrket fokus på egenproduktion samt reduktion af omkostninger til administration og papirarbejde, vil generere betydelige synergier og opnå en væsentlig styrket konkurrencesituation, konstaterer Thomas Thyge.

Fordoblet omsætning
De to virksomheder i dag har en samlet omsætning på godt 80 mio. kr. skabt af i alt 81 medarbejder. Det skal øges markant via det nye samarbejde.

- Vi udvider vores aktionsradius til hele Sjælland, vi får ballast til at byde ind på de helt store opgaver, og vi investerer de sparede omkostninger fra sammenlægning af administration direkte i videreudvikling af virksomhederne. På den baggrund er ambitionen en fordobling af virksomhedernes omsætning, pointerer adm. direktør Johnny Jensen fra Henriksen & Jørgensen A/S

Tilfredse medarbejdere
]Både Johnny Jensen og Thomas Thyge understreger i øvrigt, at begge virksomheder har mødt de seneste års massive afmatning i byggebranchen med vækst og velpolstrede ordrebøger, og pointerer, at samarbejdet mellem virksomhederne ikke bliver noget problem.

- Foreløbig har vi kun fået positive kommentarer til samarbejdet. Medarbejderne ser det som et stærkt initiativ, der dels sikrer vækst og arbejdspladser, dels åbner nye mulighederne for personlig og faglig udvikling. Alle glæder sig til at komme i gang og se resultaterne rulle ind, afslutter Thomas Thyge.

Fakta
Som led i samarbejdet indtræder direktør Thomas Thyge fra Henning Carlsen VVS A/S i nye og ens bestyrelser for virksomhederne.

Bestyrelsen for de to selskaber, der fortsætter som selvstændige virksomheder med hver sit domicil og separate daglige ledelser, består desuden af ejerne Johnny Jensen og Johnny Brandt – begge fra Henriksen og Jørgensen VVS A/S – samt de eksterne bestyrelsesmedlemmer direktør Paul Erik Weidemann fra OK-Fonden, direktør Niels Bergh-Hansen fra Dong Energy og civilingeniør Lars O. Jönsson fra Jönsson Consult.

Samtidig udnævnes direktør Johnny Brandt til produktionschef med ansvar for al udførelse i begge selskaber, ligesom han indtræder som medejer i Henning Carlsen VVS A/S.

- Henning Carlsen VVS A/S beskæftiger i dag 16 medarbejdere og har de seneste år haft en gennemsnitlig omsætning på godt 15 mio. kr.
- Henriksen & Jørgensen A/S har i 65 medarbejdere og en omsætning på godt 65 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094