23948sdkhjf

Politi ransager kontorer i hele landet i sag om betonbyggeris dokumentfalsk

Politiet efterforsker en sag om mulig dokumentfalsk i forbindelse med et større byggeri i København. Flere steder i landet er kontorer blevet ransaget, og 13 personer er afhørt.

I forbindelse med efterforskningen af mulig dokumentfalsk i en byggesag har politiet onsdag ransaget kontorer flere steder i landet.

Aktionen er gennemført af Københavns Politi i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Kontorer i København, Viborg og Rødby er ransaget, og 13 personer er afhørt i sagen.

- Vi efterforsker en sag om mulig dokumentfalsk i forbindelse med et større byggeri i København. Det er som led i den efterforskning, at vi i dag har udført en større ransagningsaktion, udtaler vicepolitiinspektør Jesper Beuschel i en pressemeddelelse.

Sagen har sit udspring i en politianmeldelse mod byggefirmaet foretaget af Københavns Kommune.

- Det er selvfølgelig en sag, som vi tager yderst alvorligt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelser, men efterforskningen fortsætter, siger Jesper Beuschel.

Københavns Politi vil ikke oplyse, hvilket byggeri det drejer sig om.

Men ifølge Ekstra Bladet er det ejendomme med relation til Bach Gruppen, som er ved at opføre et højhus på Amager, der er blevet ransaget.

Bach Gruppen blev meldt til politiet af Københavns Kommune, da selskabet ikke kunne redegøre for, hvilken type beton der var brugt til fundamentet, skriver eb.dk.

Det skete, efter at en whistleblower havde henvendt sig til kommunen med en oplysning om, at der var fusket med fundamentet.

En rapport fra Teknologisk Institut har ifølge Ekstra Bladet beskrevet, at der var fundet "genbrugsbeton" i højhusets fundament, som derfor har en lavere styrke, end den der er godkendt til byggeriet.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Betonskandalen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109