23948sdkhjf

Casa vinder 34.100 kvm kaserneprojekt

Projektet er et af de største delprojekter under Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter

Casa har vundet udbuddet af byggeriet af nye garagebygninger på Dragonkasernen i Holstebro. Byggeriet opføres for at sikre bedre arbejdsmiljø for personalet, såvel som for at øge antallet af opvarmede garager.

– Projektet på Dragonkasernen er et af de største delprojekter under Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter, og vi ser frem til det kommende samarbejde med Casa, siger projektchef Christian Enemark fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i en pressemeddelelse. 

Entreprenøren fra Horsens vandt sagen i EU-udbud og var blandt fire tilbudsgivere: A Enggaard, Jakobsen & Blindkilde og NCC Danmark og Casa. 

Hvordan økonomien ser ud i projektet, ønsker parterne ikke at oplyse.

Fire nye bygninger  

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) får fire nye garagebygninger på Holstebro kaserne. Hver bygning kommer til at indeholde en standardgarage i én etage. Tre af bygningerne har desuden tre etager med kontorer, bade- og toiletfaciliteter, samt depot-, rengørings- og teknik rum. Den sidste har briefing-rum og pudsestue i stedet for kontor. 

Projektet på Dragonkasernen

  • Bygherre: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
  • Areal: 14.518 kvm
  • Grundareal: 34.100 kvm med 29.000 kvm belægning
  • Byggetid: 18 måneder
  • Projektering er afsluttet og fysisk opstart oktober 2020
  • Totalrådgiver: Tyréns
  • Arkitekter: Link Arkitektur samt Rørbæk og Møller Arkitekter
  • Ingeniør: Ingeniør’ne
  • Hovedentreprenør: Casa

Derudover etableres der 29.000 kvm belægning omkring bygningerne samt en parkeringsplads, der blandt andet skal bruges til parkering for sværtransport. 

Bygningerne skal primært bruges til garagering og vedligeholdelse af Dragonregimentets kampvogne og andre tunge køretøjer, mens de øvrige faciliteter skal anvendes til opbevaring af materiel, personlig udrustning, bad- og omklædning samt kontor for en del af enhederne. 

– Vi har det seneste år øget vores fokus på erhvervsbyggeri, og byggeriet for FES er en central brik i det arbejde. Det er helt bogstaveligt noget af det største, man kan opnå, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa. 

Casa skal stå for nedrivningen af 17 bygninger i forbindelse med projektet, samt nedbrydning og miljøsanering af den i forvejen eksisterende miljøplads og etableringen af en ny miljøplads. 

Projekteringen er afsluttet, og byggeriet påbegyndes i oktober 2020. De nye faciliteter forventes at stå klar i juni 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207