23948sdkhjf

Grønning Hårdt Træ søger nye veje til vækst

Efter 32 år med adresse i Stilling flytter virksomheden til nye og større bygninger i Hadsten. Baggrunden er en ny og ambitiøs forretningsstrategi.
Ejer René Hasbo og hans ansatte er i disse dage i fuld gang med at flytte hele virksomheden fra Stilling til Toftegårdsvej 38-42 i Hadsten, der indtil i fjor husede konkursramte Mygind Tech.

Ved udgangen af denne måned siger Grønning Hårdt Træ – i daglig tale GHT – endegyldigt farvel til Stilling ved Skanderborg, hvor virksomheden har haft adresse i 32 år.

Nye omgivelser – nye muligheder
Flytningen er led i en større strategi, der skal udvikle GHT til en mere industriel samarbejdspartner. Virksomheden har i mange år produceret lister, men nu udvides paletten, så GHT fremover kan tilbyde lamineret og fingersamlet fyrretræ samt komponenter, som kan indgå i dør- og vinduesfabrikkernes færdige produkt.

- Forbruget af kantlister er slet ikke så højt, som det var tidligere, og det betyder, at én af de grundpiller, som vi har historisk haft i mange år, ikke længere står så stærkt. Dette nye område bliver derfor et ekstra ben at stå på, forklarer René Hasbo til Building Supply.

Han betegner flytningen som vemodig, men samtidig glæder han sig over, at der nu opstår en masse nye muligheder for GHT’s udvikling i de kommende år:

- I de nye bygninger har vi fået langt bedre plads til de nye maskiner, som vi har investeret i henover efteråret. Med disse investeringer har vi fordoblet vores kehlerkapacitet, og samtidig har vi fået tilføjet andre nye produktionsmuligheder. Vi har nu også mulighed for at kunne håndtere væsentligt større mængder af træ på en mere effektiv måde, siger René Hasbo.

Fokus på udvikling og ny omsætning
Trods de aktuelle udfordringer i branchen har GHT i det forgangne år haft en positiv udvikling på stort set alle fronter. Ikke mindst salget af produktionsvarer er gået frem, hvilket hovedsageligt skyldes samarbejdsaftaler, som virksomheden har indgået tidligere på året. Det er dog ikke ensbetydende med, at René Hasbo helt har afblæst krisen endnu:

- Det er selvfølgeligt rart, når nogle af de ting, som vi har investeret meget tid i, også lykkes og giver positive resultater. Dog er der stadig mange kunder, som køber mindre end tidligere, og det er derfor fortsat meget vigtigt, at holde fokus på udvikling og ny omsætning, påpeger GHT-ejeren.

Industriel tilgang til virksomhedsdrift
Flytning er det mest synlige bevis på GHT’s nye strategi, men på de indre linjer er der også en del ændringer på vej:

- Vi vil gerne forsøge at gøre os mere interessante for større industrivirksomheder. Det betyder, at vi må have en mere industriel tilgang til det at drive virksomhed, blandt andet med hensyn til kommunikation, kvalitetsstyring og dokumentation. Jeg har selv været i store virksomheder, og ved at der er stor opmærksomhed på, om underleverandørerne har orden i papirerne, forklarer René Hasbo, der overtog GHT for fem år siden.

Han afviser ikke, at der vil opstå et behov for at supplere medarbejderstaben, som for øjeblikket tæller 18 ansatte. Hvor mange, der konkret bliver brug for, er dog endnu for tidligt at sige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094