23948sdkhjf

Entreprenør på plads til fleksibel andelsby ved Aarhus

Når byggeriet af den kommende andelsby Havehusene i Lisbjerg nord for Aarhus går i gang næste sommer, bliver det Aalsrode Tømrerfirma, der står for byggeriet. Det meddeler Grenaa-firma. 

Andelsboligforenings 44 boliger består af en blanding af townhouses, rækkehuse, etplansboliger og etageboliger i forskellige størrelser. Boligområdet bliver desuden opført med natur, fællesskaber og mangfoldighed som bærende byggeklodser.  

Kuben Management står sammen med tegnestuen Transform Arkitekter bag projektet. Boligerne opføres på en 8.233 kvm stor grund i Lisbjerg, som Kuben Management købte af Aarhus Kommune tidligere på året. 

Køber også en byggeret 

Projektet beskrives som et. Der på flere måde virkeliggør nye måder at etablere et boligområde på.

Kommende boligejere kan tage aktivt del i designet af deres nye hjem, og får mulighed for at udvide deres bolig med op til 50 kvm på et senere tidspunkt. Man køber således en byggeret, man altså venter med at udnytte, til behovet senere opstår. 

Læs også: Kolding Stadion vil i superligaen

Derudover bliver "bæredygtighed" en overskrift for projektet – det gælder både for økonomien, på det sociale område og i forhold til miljø. 

Regnskov som rådgiver

Udover Kuben Management A/S og Transform har Randers Regnskov deltaget i udviklingen af projektet.

Langs Havehusenes nordlige kant skal der være et grønt skovbælte, hvor Kuben Management i samarbejde med Randers Regnskov vil lave en grøn genbank og skabe en lille frugthave, hvor man kan opleve forskellige danske plantearter samt fortælle om områdets flora og fauna og kulturhistorie. Bæltet skal være for alle Lisbjergs borgere.

Byggeriet forventes igangsat i foråret 2021 med indflytning i efteråret 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141