23948sdkhjf

Fire skilt fra: Entreprenør på plads til havneudvidelse i Sæby

CG Jensen bliver totalentreprenør på havneudvidelsesprojektet i Sæby. Det blev offentliggjort efter et ekstraordinært møde i Teknisk Udvalg i Frederikshavn kommune, oplyser bygge- og anlægsentreprenøren i en pressemeddelelse. 

Til november begynder maskinerne at snurre på Sæby Havn, når selve anlægsarbejdet går i gang. 

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet var fem entreprenører prækvalificeret til opgaven. Ud over CG Jensen var der tale om Arkil, MT Højgaard, Munck Havne & Anlæg samt Per Aarsleff.

– Det er et flot projekt, der læner sig tæt op af det, vi har udbudt, så vi er selvfølgelig rigtig glade. Det har været en lang proces, men nu har vi nået en vigtig milepæl og kan endelig komme i gang, siger Karsten Thomsen, formand, Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune, i meddelelsen.

Flytter funktioner fra det nuværende havneområde

I alt investeres 63 mio. kr. i den omfattende udvidelse, der udgør cirka 60.000 kvm. 

Det nye havneområde bliver anlagt syd for den nuværende indsejling. Det består blandt andet af en 600 meter lang ydermole, to nye havnebassiner med ekstra bådpladser og et vandaktivitetsområde til vinterbadere, svømmere, kajakroere, dykkere og SUP’ere. Samtidig skal der etableres nye landarealer med plads til vinteropbevaring af både.

Flere funktioner flyttes fra det nuværende havneområde til det nye, og de to områder skal bindes sammen af broer og promenader langs kajer og moler.

Råhavnen står klar om et år 

Selve anlægsarbejdet tager et år, og til november 2021 står råhavnen færdig. Det forventes dog, at den yderste del af den nye mole allerede kan tages i brug til juni. 

– Der står ikke en nøglefærdig havn klar til næste år. Vi anlægger en råhavn, hvor kommunen står for investeringen i de nye havnebassiner og i infrastrukturen på havneområdet. Den videre udvikling, investering og mere konkrete indretning skal ske i tæt dialog og samarbejde med private og foreninger – og det ser vi meget frem til, forklarer Karsten Thomsen. 

Samlet set vil Sæby Havns kapacitet komme op på omkring 430 bådpladser, når den nye råhavn står klar og broerne i den gamle havn er blevet renoveret – alt efter bådpladsernes størrelse. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172