23948sdkhjf

Inspirerende ældreboliger modtager millionstøtte

Region Midtjylland vil opføre 4 ældreboliger og særlige fællesfaciliteter i tilknytning til Hinnerup Kollegiet. Realdania støtter projektets kvalificering med 2,5 millioner.
Regionsrådet i Region Midtjylland har reserveret en anlægsbevilling på 5,9 mio. kr. til at opføre 4 nye ældreboliger med tilhørende fællesfaciliteter i Hinnerup vest for Aarhus.

Målet er i samarbejde med Landsforeningen Autisme, det nationale Videnscenter for handicap og socialpsykiatri under Socialstyrelsen og Realdania at bygge de nye boliger og fællesfaciliteter med afsæt i ”Modelprogram for boliger til ældre med autisme”. Byggeriet skal samtidig fungere som vidensplatform for udvikling af viden om ældre med autisme.

Bolig og fællesfaciliteter tænkes opført imellem to eksisterende bofælleskaber og tænkes umiddelbart sammenbygget med disse.

Skal skabe ny viden
Realdania bevilgede i 2009 en ramme på 750.000 kr. til den selvejende institution Sofiefonden til at udvikle et modelprogram for boliger til ældre med autisme. Der manglede viden om området, da gruppen af ældre med autisme var - og stadig er - en forholdsvis ”ny” gruppe.

Udviklingen af modelprogrammet blev forankret i en styregruppe med repræsentanter fra Sofiefonden, Landsforeningen Autisme og Realdania. Derudover blev der nedsat et videnspanel, hvor blandt andet Hinnerup Kollegiet var repræsenteret.

Modelprogrammet blev lanceret i foråret 2010 og Hinnerup Kollegiet har siden arbejdet på ideen om at få etableret et bo-tilbud for ældre med autisme.

Inspiration og planlægning
- Det er vigtigt for Realdania at skabe viden om, hvordan de fysiske rammer kan spille sammen med og understøtte denne gruppe ældres specifikke behov. Vi glæder os derfor over, at modelprogrammet i forbindelse med opførelsen af boligerne på Hinnerup Kollegiet nu bliver brugt som inspiration og planlægning af ældreboliger for mennesker med autisme. Det vil på sigt være med til at skabe en vidensplatform, som vil være nyttig ved fremtidige byggerier,” siger projektleder Marianne Kofoed, Realdania.

Kvalificeringen af boligerne på Hinnerup Kollegiet kommer til at foregå i et samarbejde med beboere, pårørende og eksperter.

- Os bekendt er der ikke tidligere bygget boliger til ældre med autisme i Danmark, som tager udgangspunkt i modelprogrammet, og dette nye byggeri, som Realdania og Region Midtjylland støtter, kan bidrage til at udvikle viden om, hvordan man fremover skal tilrettelægge de fysiske rammer efter ældre med autismes behov. I ViHS glæder vi os til at følge denne udvikling, siger Charlotte Holmer Jørgensen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri, Socialstyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094