23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder Aarhus’ nye genbrugsstation

Det bliver Risskov-firmaet Dan Jord, der får den noget anderledes opgave med at bygge Aarhus’ nye genbrugsstation i Lisbjerg. 

Kontrakten mellem Dan Jord og AffaldVarme Aarhus er nu blevet underskrevet, og i starten af 2021 tages der første spadestik. 

Og det bliver et byggeri, hvor meget er tænkt på helt nye måder. For det første skal så meget som muligt af genbrugsstationen bygges af genbrugsmaterialer, som blandt andet kommer fra de mange ting, som aarhusianerne smider ud på genbrugsstationerne.

Kontraktsummen med Dan Jord lyder på 23,5 mio. kr. Aarhus Byrådet vedtog i februar sidste år at bevilige 41,7 mio. kr. til projektet med genbrugsstationen.  

Fakta: Ny genbrugsstation i Lisbjerg

Forventet besøgstal i 2030: Cirka 300.000. 

Kontraktsummen med Dan Jord lyder på 23,5 mio. kr. 

Dan Jord A/S samarbejder på projektet med Krilov Arkitekter og Moe. 

Arkitektfirmaerne Schønherr og Loop Arcitects har bidraget med konceptudviklingen og designet af den ny genbrugsstation, og Sweco har bidraget med udbuddet i samarbejde med AffaldVarme Aarhus. 

AffaldVarme Aarhus A/S håndterer affald i 177.000 husstande og leverer klimavenlig fjernvarme til 330.000 mennesker i Aarhus kommune.

Dan Jord, som siden 1993 været et selvstændigt datterselskab i Aarsleff-koncernen, samarbejder på projektet med Krilov Arkitekter og Moe. 

Genbrugsplads som udflugtsmål

I det hele taget er der tænkt anderledes, så den nye genbrugsstation kommer til at adskille sig fra hvad vi kender. Byggeriet får form som en cirkel i landskabet med en indre og en ydre ringvej i to niveauer.

Genbrugspladsen og de omkringliggende bakker er tænkt som et udflugtsmål, hvor genanvendelse kombineres med oplevelse og formidling. 

Den nye genbrugsstation flytter fra et mindre til et større område inde på Affaldscenteret. Det betyder, at private biler nu får deres egen indkørsel og bliver adskilt fra lastbiler med affald og halm til produktion af fjernvarme og strøm. 

Den nye genbrugsstation er nødvendig, fordi Aarhus’ ældste og mindste genbrugsstation i Lisbjerg er blevet for lille og trænger til en modernisering. Den nye skal samtidig aflaste den meget travle genbrugsstation på Lystrupvej og desuden danne ramme for genanvendelse for de mange aarhusianere, der forventes at flytte til området de kommende år. 

Det er forventningen, at den nye genbrugsstation står færdig i efteråret 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125