23948sdkhjf

Kingo køber op og etablerer 20.000 kvm til modtageanlæg

Kingo Recycling har købt Heager Maskinstation med fire hektar jord for at åbne et modtageanlæg i Ringkøbing. Anlægget bliver det eneste af sin slags i området, lyder det fra firmaet, som genanvender bygge-, anlægs- og industriaffald. 

Det er Kingo Recyclings salgskonsulent, Gert Amdi Kjeldsen, der kommer til at stå i spidsen for det nye modtageanlæg i Ringkøbing, som åbnede den 1. november. 

– Der er ikke andre modtageanlæg i området, så det er oplagt at servicere den del af landet og sørge for, at affald og forurenet jord håndteres og behandles til gavn for miljøet, siger Gert Amdi Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Med opkøbet af Heager Maskinstation medfølger en miljøgodkendelse, som betyder, at Kingo Recycling i første omgang kan modtage beton, tegl og brokker til genanvendelse. Derudover har virksomheden fået tilladelse til at håndtere industriaffald. 

Kingo Recycling vil snarest søge om at udvide miljøgodkendelsen, så de blandt andet også kan modtage slam, olievand og forurenet jord – affaldsprodukter, som de allerede behandler på anlæg i Silkeborg og Aalborg.   

20.000 kvm bliver plads og sorteringshal

I det nye modtageanlæg går man snart i gang med etablering af en plads på godt 19.000 kvm, hvor forurenet jord og slam skal håndteres. 

Ligesom virksomhedens to andre modtageanlæg bliver pladsen sikret med en membran, så forurenet vand ikke kan sive ned i undergrunden. I stedet recirkuleres vandet i et lukket system, hvor det renses og genanvendes. 

Derudover bliver en eksisterende hal på matriklen på godt 1.100 kvm lavet om til sorteringshal, hvor blandt andet gips, glas, træ, isolering, plastik, jern, vinduer og andet industriaffald skal sorteres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109