23948sdkhjf

Lokalt byggefirma ombygger psykiatrisk sygehus i Haderslev til 60 boliger

Link Arkitektur skal i samarbejde med Bo Michelsen A/S stå for realiseringen af et nyt friplejehjem med 60 boliger, der skal opføres ned til Haderslev Dam. 

Det nye friplejehjem opføres i den tidligere psykiatriske afdeling af Haderslev Sygehus. Alle patientfløje rives ned og bygges op igen, så kun bagsiden af bygningen bliver stående. Denne del, som kommer til at rumme fællesfaciliteter, herunder et spa-område, forhøjes for at optimere udsigten over vandet. 

Danske Diakonhjem skal drive friplejehjemmet. Link Arkitektur skal stå for projekteringen, mens Bo Michelsen har totalentreprisen, der omfatter cirka 4.077 kvm nybyggeri, 2.659 kvm ombygning og 2.444 kvm nedrivning. 

– Et plejehjem, hvor der er rart at leve, skal rumme den rette balance mellem private, trygge rum og indbydende fællesarealer, der kan danne ramme om sociale aktiviteter. Det er denne balance, vi sigter efter i udformningen af det nye friplejehjem – samtidig med at vi vil optimere samspillet med de smukke omgivelser og udnytte vores høje standarder inden for arkitektonisk optimering af plejemæssige arbejdsprocesser, trivsel og velvære, siger Esben Trier Nielsen, projektleder og arkitekt MAA hos Link Arkitektur, i en pressemeddelelse. 

For en måned siden blev der bevilliget 121 mio. kr. til en ombygning af den østligste del af det tidligere psykiatriske sygehus.

Totalentreprisen i sig selv ventes ifølge udbudsmaterialet at løbe op i 75 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093