23948sdkhjf

Administrerende direktør stopper hos rørleverandør

Administrerende direktør gennem de sidste 9 år hos rørleverandøren Nordisk Wavin Per Dollerup Mikkelsen takker ved årsskiftet af. 

Nordisk Wavin leverer plastrørssystemer til drikke-, spilde- og regnvand og indgår i den globale Wavin koncern, som igen er ejet af det Mexicanske selskab Orbia. Den globale Wavin koncern gennemfører ved årsskiftet en omfattende ændring af sin struktur, med færre ledelseslag og en enklere og slankere organisation.

Det betyder at de fire Nordisk lande, som i dag er ledet af Per Dollerup Mikkelsen, fremover vil blive slået sammen med Tyskland, Østrig, Schweitz, Holland og Belgien i en stor Nordvest europæisk region. 

Der kommer således ikke en efterfølger for Per Dollerup Mikkelsen på direktørkontoret i Hammel, idet hele denne region fremover vil blive ledet af tyske Michael Schuster. 

- Når man arbejder i en stor global koncern, må man acceptere at engang i mellem rystes posen og brikkerne lægges på ny, siger Per Dollerup Mikkelsen og fortsætter:

- Jeg er stolt af at videregive stafetten for Nordisk Wavin lige nu, hvor vi i Danmark virkelig høster frugten af flere års hårdt arbejde og til tider svære prioriteringer, og hvor vores nordiske søster-markeder kæmper en sej kamp i kølvandet af Corona.

På toppen

Når Per Dollerup Mikkelsen kigger tilbage på de ni år,  der er gået siden, han startede i Wavin, er det med stolthed.

- Jeg på ingen måde være ked af de resultater, som vi har skabt i de fire Wavin lande. I de 9 år har vi været igennem benhårde forandringer og processer, som vi begyndte at mærke afkastet af for flere år siden i hele Norden. Og det er jeg uhyre stolt af at have stået i spidsen for. Jeg er også rigtig glad for at kunne overdrage et virkelig godt set up, hvad angår både mennesker og maskiner til min efterfølger. Vores fabrikker står knivskarpe og medarbejderne knokler på – trods Corona. Selv i en tid med afstand har vi formået at stå sammen og skabe usædvanlige resultater både i produktionen og i administrationen. Det lyder lidt som en efterhånden fortærsket kliché, men det er ikke desto mindre sandt, siger Per Dollerup Mikkelsen. 

Bedste resultat nogensinde

Per Dollerup Mikkelsen efterlader en virksomhed, der i 2020 har leveret det bedste resultat nogen sinde. 

- 2020 har været et spændende og udfordrende år for Nordisk Wavin. Samtidigt med, at vi har en verdensomspændende pandemi, og store dele af vores samfund har været lagt ned, så har vi haft omsætningsrekord i de fleste måneder af året. På trods af, at medarbejderne har arbejdet hjemme - hvor det kunne lade sig gøre - og vi ikke har kunnet besøge kunderne, så har vi vænnet os til nye måder at arbejde på parallelt med, at salget bare har buldret af sted. Og indtjeningen er fulgt med, siger Per Dollerup Mikkelsen. 

På toppen

Per Dollerup Mikkelsen fortsætter i spidsen for Nordisk Wavin indtil årsskiftet, hvor Michael Schuster tager over. 

- Jeg har arbejdet rigtig godt sammen med Michael Schuster i mange år, og jeg er helt tryg ved, at han har de rette visioner for de nordiske lande. Men jeg har selvfølgelig tænkt mig at overdrage ham en fuldstændig, gennemarbejdet drejebog med alle de mange projekter og planer, vi arbejder med, og som vi har i støbeskeen for de kommende år, siger Per Dollerup Mikkelsen og tilføjer:

- Det bliver ofte sagt, at man skal slutte på toppen. Det får jeg mulighed for nu, efter at vi i 2020 har skabt både omsætnings- og indtjeningsrekord, siger Per Dollerup Mikkelsen i forbindelse med at han forlader Nordisk Wavin.

Bestyrelsesposter

At Per Dollerup Mikkelsen forlader Nordisk Wavin er ikke enden på hans karriere. 

Han er i dag bestyrelsesformand i selskabet Wendelbo Interiors A/S, der er kontrolleret af kapitalfonden Maj Invest Equity, ligesom han har erfaring fra flere andre danske og udenlandske bestyrelser. 

Det bliver også bestyrelsesposter, han kommer til at beskæftige sig med fremadrettet.

– Jeg begiver mig nu ind i den næste fase af min karriere, hvor det er planen at føje yderligere et par bestyrelsesposter til CV’et, og i det hele taget koncentrere mig om det, jeg er god til og elsker at lave: at skabe gode resultater gennem mennesker, siger han. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125