23948sdkhjf

Sådan får du tilskud fra energiselskaberne

Videncenter for energibesparelser i bygninger lancerer en guide til håndværkere, der giver svar på, hvordan man får renoveringstilskud fra energiselskaberne.
En række energiselskaber giver tilskud til energiforbedring af bl.a. boliger og erhvervsbygninger.

Videncentret har derfor udgivet en håndværkerguide, der gennemgår, hvordan man opnår tilskud fra energiselskaberne. Centerleder Vagn Holk siger:

- Det drejer sig ikke om en formue, men tilskuddet fra energiselskaberne kan være et ekstra salgsargument til energibesparende arbejde overfor bolig- og bygningsejerne. Tilskuddet kan nemlig gøre det lidt billigere for kunderne at gennemføre fx isolering, udskiftning af døre og vinduer, udskiftning af gamle kedler eller installation af varmepumpe. Vi håber, at guiden vil gøre det lettere at gennemskue, hvordan man kan få tilskud.

Tilskuddet fra A til Z
Tilskuddet fra energiselskaberne ydes, fordi de på denne måde ’køber’ den besparelse, som bygningsejeren opnår ved at energiforbedre. I fem enkle trin forklarer guiden, hvordan man indleder et samarbejde med et energiselskab, laver aftalen med bolig- eller bygningsejeren og afslutningsvis indberetter energibesparelsen. Vagn Holk forklarer:

- Det er faktisk rimeligt simpelt at få tilskuddet, når man først har vænnet sig til papirgangen. Energiselskaberne er lovmæssigt forpligtet til at sikre energibesparelser bl.a. i bygninger, og derfor er de interesserede i at samarbejde med håndværkerne. Brancheforeningerne kan som regel også hjælpe og har indgået aftaler med forskellige energiselskaber.

Som håndværker kan man også selv få direkte andel i tilskuddet, hvis man aftaler det med det energiselskab, man samarbejder med. På den måde kan håndværkeren bruge lidt ekstra tid til at overbevise dine kunder til at handle energieffektivt.

Videncentrets guide til energiselskabernes tilskudsordninger kan hentes på: www.byggeriogenergi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077