23948sdkhjf

Udsigt til endnu et hårdt konkursår

Antallet af konkurser stiger, viser tal fra Danmarks Statistik. Og Dansk Byggeri forventer, at 2012 - i stil med de foregående år - blive et år med mange konkurser.
Stadigt flere virksomheder drejer nøglen om. I januar var der 511 konkurser mod 449 måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Antallet af konkurser var dermed højere end i nogen måned i 2011. I faktiske tal var der i januar 462 konkurser, hvilket er 59 flere end i januar året før.

- 2011 var et hårdt år for virksomhederne som følge af gældskrise og lav efterspørgsel. Med stigningen i januars konkurstal fortsætter tendensen sørgeligt nok, hvor 2011 slap. Og som den økonomiske situation er lige nu, må vi desværre forvente, at 2012 bliver et lige så hårdt år som de foregående år med rigtigt mange konkurser, fortæller DI’s økonomiske konsulent Nikolaj Pilgaard.

Svag efterspørgsel og stram kreditsituation
Han peger på, at det igennem 2011 især var handelssektoren, bygge- og anlægssektoren og finansierings- og forsikringsselskaber, som var hårdt ramt af konkurser.

- Det billede, må vi forvente, vil fortsætte langt ind i 2012, da der fortsat er rigtigt mange virksomheder, der har svært ved at få det hele til at løbe rundt som følge af en svag efterspørgsel fra kundernes side og den meget stramme kreditsituation, forudsiger Nikolaj Pilgaard.

Det mest positive ved dagens meget høje konkurstal er ifølge ham, at det heldigvis har ramt færre beskæftigede end de foregående år.

Presset byggebranche
Konkurser i byggebranchen ser ud til igen i år at nå 2011-niveauet, som kun var overgået af 2009 og 2010 hvad angår antallet af konkurser.

Hvor der gennemsnit var 65 konkurser om måneden i 2011, var der i januar i år 74 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det skriver Licitationen.dk.

- På positivsiden håber vi, at regeringens kickstart vil få gang i aktiviteterne igen i bygge- og anlægsbranchen, men omvendt er mange virksomhederne presset på likviditeten, da banker har strammet deres krav for kredit. Også leverandørerne har skærpet deres krav, hvilket til dels skyldes, at det er svært for dem at få kreditforsikret deres kunder. Likviditetsbegrænsninger og hård konkurrence er således en cocktail, der fortsat får mange virksomheder til at gå konkurs, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri til Licitationen.dk.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094