23948sdkhjf

14.000 kvm boligbyggeri i Hjørring i hænderne på Aalborg-entreprenør

Bag byggeplads-hegnet på Dronningensgade i Hjørring er arbejdet på den nye grønne bydel, Byen i Parken, gået gang. Det oplyser Bjerg Arkitektur, som vandt den kommunalt udbudte projekt- og grundsalgskonkurrence om opførelsen af den nye bydel i samarbejde med entreprneøren Arne Andersen Vrå og landskabsarkitekterne fra By+Land. 

Byen i Parken dækker et 13.000 kvm areal centralt i Hjørring nær rådhuset, byens handelsgader og parken ’Christiansgave’. 

Der opføres i alt otte boligblokke på fire-seks etager, som skal huse 137 boliger af varierende størrelse og type. Komplekset omfatter godt 14.000 kvm private lejeboliger, offentlige boliger, private ejerboliger, andelsboliger og en café.

Fakta: Byen i Parken 

Bygherre: Kimbo Byg

Totalrådgiver: Bjerg Arkitektur

Totalentreprenør: Arne Andersen Vrå

Landskabsarkitekt: By+Land

Pris: 260 mio. kr.

Areal: 14.418 kvm

Bæredygtighed, klimaansvarlighed og et meget lavt energiforbrug er tænkt ind i bebyggelsen og gør bygningernes fodaftryk på grunden minimalt. Det er CO2-aftrykket også, både i opførelse og drift, hvor principperne bag bæredygtighedscertificeringen DGNB er tænkt ind i projektet fra start.

Byen møder parken – og omvendt

Projektet udnytter det eksisterende område mellem byens centrum og parken ”Christiansgave”, som bevares med 35 pct. park og landskab. Bydelen betegnes som en overgang mellem by og park, der inviterer borgerne ind og åbner parken mod byen – og byen mod parken. Parken og kvarterets grønne karakter bliver desuden allestedsnærværende, da parkens flora trækkes ind i bydelen og skaber en særlig botanisk stemning. 

Punkthusenes placering gør, at der åbnes for forbindelserne på tværs mellem parken og byen. Det gælder både det visuelle kig til parken og ganglinjer og smutveje mellem byen og parkens store, rekreative tilbud. 

Projektet forventes afsluttet i 2021.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125