23948sdkhjf

Lokal entreprenør bygger 50 rækkehuse med grønt bælte i Odense

Entreprenørvirksomheden H. Skjøde Knudsen skal opføre 50 rækkehuse i Odense M for Probus Ejendomme & Investering. 

Der er tale om 50 lejeboliger med en størrelse på mellem 61 og 109 kvm i både ét og to plan, som opføres på en grund i et gammelt villakvarter mellem ringvejen Ejbygade og Nyborgvej, der er én af Odenses centrale indfaldsveje. 

– Det er en ret unik beliggenhed forstået på den måde, at det næsten er umuligt at finde grunde i Odense, der giver mulighed for tæt-lav bebyggelse. Så vi er rigtig glade for at være en del af et projekt, der kommer til at bibringe området noget nyt, siger Allan Nielsen, adm. direktør i Skjøde, i en pressemeddelelse fra firmaet. 

Rækkehusene er beliggende mellem Odense centrum og Rosengårdscentret med nem adgang til letbane, ringvejen, Odense Å og flere grønne områder.

Fakta: Boligerne på Skovgårdsvej

- Der opføres i alt 50 rækkehuse til udlejning

- Størrelse: 61-109 kvm i både 1 og 2 plan

- Bygherre: Probus Skovgaardsvej

- Totalentreprenør: H. Skjøde Knudsen

- Forventes indflytningsklare i marts 2022

Af respekt for lokalområdet og den eksisterende grund, der rummer adskillige fredede træer, vil der blive plantet et grønt bælte af træer, ligesom man bevarer den hæk, der omkranser grunden. 

Arkitekt på projektet er det lokale arkitektfirma Trimmet Tegnestue.

Gratis byggematerialer til odenseanerne

Matriklen på Skovgaardsvej 16 blev i sin tid anvendt af Forsorgscentret for Fyn. Senest har ejendommen været anvendt af Odense Værkstederne til beskyttet beskæftigelse samt som aktivitets- og samværstilbud for personer med nedsat funktionsevne. 

Opførelsen af boligerne går for alvor i gang til januar 2021, og nedrivningsarbejdet er i gang. Første fase af projektet har haft stort fokus på bæredygtighed, og derfor har interesserede odenseanere i løbet af november gratis kunne afhentet gamle træer, planter, drivhuse og byggematerialer fra grunden. 

– Det har været fantastisk at opleve opbakningen fra de lokale borgere. Det er dejligt at se, at folk kan genbruge en masse materialer og inventar, som ellers mestendels ville være blevet kørt på lossepladsen, siger Henrik Gorm Nielsen. 

Rækkehusene forventes at være indflytningsklar i marts 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111