23948sdkhjf

Miljø & bæredygtighed gennemsyrer organisationen hos miljøprisnominerede

Når TUN Byg i år uddeler Byggeriets Miljøpris 2012 er der seks stærke spillere med i slutspurten. Hos to af virksomhederne er der også til daglig fokus på miljø.
De nominerede til Miljøprisen 2012 er Nilfisk-Alto Danmark, Knauf Insulation, Saint-Gobain Gyproc, Xella, Kebony og Alfix.

Både hos Gyproc og Xella er miljø og bæredygtighed blevet en naturlig del af hverdagen - aspekter som konstant medregnes i strategier og vækstplaner.

Nomineringen til Byggeriets Miljøpris 2012 er derfor ikke et mål i sig selv.

Ikke produktet alene
Hos Gyproc, der er nomineret med teknologien Gyptone Active Air,er marketingsansvarlig Dorthe Kirkegaard Christensen glad for nomineringen, selvom det ifølge hende ikke er produktet alene, der gør sig fortjent til nomineringen.

- Vores produkt er selvfølgelig fremstillet i rene naturmaterialer og gør sig derfor fortjent til nomineringen af denne pris, men jeg tror ligeså meget, at det er teknologiens evne til at forbedre indeklimaet i bygninger, der gør, at vi er med blandt de seks nominerede, siger hun og fortsætter:

- Men allermest tror jeg at det er vores konstante fokus på at energioptimere, reducere CO2-udslippet og i det hele taget at skabe en bæredygtig produktionsproces, der gør os værdige til prisen, og det er jo ikke et arbejde, der slutter med uddelingen af prisen, siger hun.

En holdning, der deles af Xellas adm. direktør Niels Jørgen Pallesen.

Lidt af en åbenbaring
Hos Xella, der er nomineret med den cradle to cradle-certificerede byggesten Ytong Energy+, er hverdagen gennemsyret af miljø og bæredygtighed, og det er det daglige arbejde med miljø, der fylder hos adm. direktør Niels Jørgen Pallesen, selvom han da er glad for nomineringen.

- Men det vigtigste for os er jo arbejdet med miljø og bæredygtighed resten af året, og det må jeg sige har været lidt af en åbenbaring for os. Vi har netop vundet Tysklands største innovationpris på klima- og miljøområdet ved at udnytte overskudmateriale i vores udvinding af kalk til at producere en erstatning for fossilt brændstof. Vi har haft et helt vildt 2011 med certificeringen, og den opmærksomhed dette har afstedkommet. Derfor tror jeg også, at fremtiden for os går i retningen af endnu mere miljø og bæredygtighed. Vi er blevet en helt anden virksomhed, fortæller han.

Han understreger, at det i forbindelse med bæredygtighed og miljø handler om at forstå, at bæredygtighed rent faktisk er en rigtig god forretning, og at det handler om at skabe opmærksomhed om anvendelsen af enkle byggematerialer med få indholdsstoffer, der nemt indgår i en livscyklus - og det kan man kun på én måde.

I den gode histories tjeneste
Xellas Ytong Energy+ byggesten er i øjeblikket udstillet på oplevelsescenteret Økolariet i Vejle, hvilket er en pudsig historie, men i følge Niels Jørgen Pallesen er det det, det hele drejer sig om.

- Det er et svært marked at manøvre i og det hele står og falder med synlighed og omtale. Vi var ikke kendte inden (cradle-to-cradle-certificeringen, red.), men det er vi nu – både hos entreprenører og arkitekter. Det handler simpelthen om at have en god historie at fortælle, siger han.

Og en god historie er jo også at løbe med Byggeriets Miljøpris 2012, selvom det jo blot er en ekstra fjer i hatten.

- Vi ligger ligeså godt til at vinde som de andre, og alene nomineringen har jo givet en del omtale allerede, slutter Dorthe Kirkegaard Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109