23948sdkhjf

Vinder fundet til 60 boliger plus bofællesskab i Lejre

Ejendomsfonden Core Bolig X har vundet udbuddet om Degnejorden, et nyt grønt boligområde i Lejre By, skriver Lejre Kommune i en pressemeddelelse. 

På de knapt 48.000 kvm skal der bygges en moderne landsby med rum til fællesskab, natur mellem husene og nærhed til resten af Lejre By. 

Ejendomsfonden betaler i alt 52,3 mio. kr. til Lejre Kommune for området. I alt modtog kommunen fire forskellige tilbud på Degnejorden. 

Køber vil gerne sælge en del fra

Core Bolig X har vundet konkurrencen i samarbejder med tegnestuen Link Arkitektur, som nu skal tegne cirka 89 boliger på område. Heraf skal de 60 vil være målrettet seniorvenlige fællesskabsboliger, som ejendomsfonden selv vil stå for at opføre. 

De resterende boliger er dedikeret til en lokal beboergrupper, der ønsker at etablere Degnejordens Bofællesskab, og som Core Bolig X ønsker at videresælge en del af området til. Det vil kræve dels en tilladelse fra kommunen, dels at bofællesskabet selv kan rejse den nødvendige kapital. Ellers vil ejendomsfonden selv opføre ejerboliger på det område, som de har givet bofællesskabet forkøbsret til, fremgår det af kommunens meddelelse.  

– Jeg ved, at Degnejordens Bofællesskab har været interesseret i at købe en del af Degnejorden. Hvis Core Bolig X søger om det, vil vi så hurtigt som muligt behandle sagen i Kommunalbestyrelsen. Jeg kan naturligvis ikke sige, hvad udfaldet bliver, men som jeg ser det, vil det passe fint med de visioner, som Lejre Kommune har for området, siger borgmester Carsten Rasmussen i pressemeddelelsen. 

Byggeriet tager hensyn til områdets natur og biodiversitet

Degnejorden vil bestå af klynger af boliger, hvor en stor del primært vil henvende sig til seniorer, mens et andet område målrettes forskellige generationer. Fælles for dem alle er, at boligerne bygges under hensyn til områdets natur og biodiversitet i overensstemmelse med FN’s verdensmål om at bygge bæredygtigt og energibesparende. På fællesarealerne vil der blandt andet være drivhuse, insekthoteller, nyttehaver og bålpladser. 

– Det er en hel klar megatrend, at vi gerne vil have et stærkere fælles liv med dem, vi bor sammen med, men samtidigt have mulighederne for at kunne trække os tilbage og være os selv. Det er kollektiverne i en ny form, vi ser komme tilbage, fortæller arkitekt og segmentchef Bolig i Link Arkitektur, Kristina Jordt Adsersen, i en pressemeddelelse fra tegnestuen. 

Bebyggelserne er placeret i klynger, der giver plads til landskabet mellem dem, og der er forskydninger i bygningernes plan og højde, så de placeres så hensynsfuldt som muligt i forhold til terrænet, naturen og naboerne. 

Core Bolig X vurderer, at boligerne på Degnejorden vil være klar til indflytning omkring slutningen af 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125