23948sdkhjf

Aalborgs borgmester ser helst brokkerne af 57 meter høj sygehusbygning

Har du dybe lommer, kan du få fingre i Sygehus Nord centralt i Aalborg med et grundareal på 2,5 hektar og mange, mange tusind etagemeter.   

I alt er der tale om et bygningsareal på 42.072 kvm, 10.923 kvm kælder, et boligareal på 4.314 kvm og endelig 40.136 erhvervsareal på 40.136 m². Hele herligheden har Region Nordjylland i udbud frem til den 15. januar. 

De planmæssige rammer for omdannelsen af de iøjnefaldende sygehusbygninger har Aalborg Kommune ansvaret for at udforme, og står det til borgmester Thomas Kastrup-Larsen skal der ske markante ændringer i området, siger han i et interview med Nordjyske.dk.

Dobbelt sygehussalg

Salget af Sygehus Nord er del af medfinansiering af det nye universitetshospital, som skyder op i Aalborg Øst.

Værdien af Aalborgs Sygehus Nord og byens andet hospital, Sygehus Syd, er tidligere vurderet til 600 mio. kr. Sidstnævnte skal dog drift efter det nye universitetshospital er taget i brug, så der bliver ikke tale om et samlet samtidigt salg.

- Jeg synes, at den er grim  

Særligt den 57 meter høje sygehusbygning ønsker han helst reduceret til murbrokker. 

- Spørger du mig personligt om den store sygehusbygning, så synes jeg, at den skal væk. Jeg synes, at den er grim, siger Thomas Kastrup-Larsen, der heller ikke ønsker en højere bebyggelsesprocenten en de nuværende godt 150. 

- Vi skal skabe en by, som folk synes er spændende, og som er dejlig at være i om 100 år. Og hvis vi laver en stor fejl og bebygger området som Manhattan eller noget i den retning, så er der jo ikke nogen, der synes, at det er et positivt indspark i Aalborgs udvikling, uddyber han.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094