23948sdkhjf

Handelskoncern bygger for en halv milliard i Kolding

Den internationale handelskoncern Schou har købt 36 hektar jord af Kolding Kommune og bygger cirka 100.000 kvm lager, administration og showroom. En samlet investering på 500 mio. kr. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Det sker på et stort areal mellem Kolding og Vamdrup, lige ved E45 ved siden af det 160.00 kvm logistik- og transportcenter, Hub 65,  som Stender Innovation offentliggjorde planerne om for en lille måned siden.

Byggeriet går i gang i begyndelsen af 2021, og de første bygninger skal stå klar 1. juni 2022.

300 arbejdspladser og 100.000 pallepladser

Schou Company blev grundlagt i Vamdrup lidt uden for Kolding i 1963 og omsætter i dag for over 2 mia. kr. Hovedvejen ind i det nye område bliver navngivet Andreas Schou Vej efter manden, som lagde grundstenen til den koncern, Schou er i dag.

- Vi glæder os til at samle både lager, showroom og hovedkontor ved Kolding, men vi har ikke kun valgt med hjertet. Placeringen er en optimal logistik-løsning for os, og det giver god mening, at vi bliver nabo til Stenders projekt, som har en fin synergi med vores planer, siger Jørgen Schou, der ejer Schou-koncernen sammen med LLG A/S, i pressemeddelelsen.

Når hele byggeriet, som omfatter både lager, showroom og administration står færdigt, vil det dække mere end 100.000 kvm, huse 300 medarbejdere og have en lagerkapacitet på over 100.000 pallepladser.

Afløser store planer om videnspark 

Det lykkedes aldrig at tiltrække de videns- og forskningsvirksomheder til området, der i mange år var kendt som Nordic Synergy Park. Derfor har Kolding Kommune revideret planerne for området og er nu altså på ganske kort tid lykkedes med at sælge samtlige 657.500 kvm i området til de to enorme projekter.

– Det er selvfølgelig ekstra dejligt, at det enorme areal ikke bare er solgt til et udviklingsprojekt, men at der er konkrete planer, som bliver realiseret med det samme, siger borgmester Jørn Pedersen.

Stender Innovations projekt i området, Hub65, omfatte cirka 160.000 kvm lager og -logistikbygninger, med dertil hørende servicefaciliteter, lastbilparkering, restauranter, tankstation, ladestandere til el-biler, vaskehaller, overnatning for lastbilchauffører med videre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125