23948sdkhjf

Odenseansk udvikler bygger for 250 millioner: - Folk kan byde ind

Den fynske ejendomskoncern Barfoed Group sætter snart gang i sit næste store projekt i Christians Park i Odense: 138 styk 2 og 3 rumsboliger til egen portefølje til en værdi af 250 mio. kr. 

Koncerndirektør Frederik Barfoed fortæller til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at man forventer at gå i jorden omkring den 1. april i år. Først rykker jordfolkene ind, og de følgende entrepriser i rul derefter. 

Materialet ligger klar, og udbuddet starter så småt nu, så hvilke firmaer, der skal stå for arbejderne, bliver afgjort over de kommende måneder, lyder det fra direktøren, som kommer med en opfordring til interesserede: 

– Folk kan bare byde ind. 

Tilknyttet byggeriet, derefter planen skal være klar til indflytning den 1. september 2022, er Juul & Frost Arkitekter samt ingeniører fra Rambøll. 

Skal også finde entreprenør til 24.000 kvm park

Med boligprojektet fortsætter ejendomskoncernen udviklingen af Christians Park på Roesskovsvej i Odense V, hvor første etape bestående af 72 boliger blev bygget i 2006. Bebyggelsesprocenten på det nye projekt er i henhold til lokalplanen kun 60 pct., hvilket sikrer et boligområde med store grønne arealer. 

Udviklingen af Christians Park indeholder også en offentlig park på mere end 24.000 kvm, kaldet Pulsparken. Parken vil forbinde Christians Park og Ringparken, som er et andet byggeri ejet af Barfoed Group indeholdende 100 boliger. 

Ligesom det er tilfældet med de 138 nye boliger, er der ikke sat navn på en entreprenør til Pulsparken-projektet endnu.  

Barfoed Group håndterer sammen med sin rådgiver udbuddet og projektet, fortæller Frederik Barfoed og tilføjer, at der er tale om et separat udbud. Blandt andet fordi der også er offentlige midler i spil i skabelsen af parkområdet. 

B&O i badet 

Christians Park-projektet opføres i mere end en forstand som en ”grøn bydel”. Ud over parken bliver der lavet grønne tage til håndtering af regnvand, etableret solceller på taget samt flere andre tiltag. 

– Vi er stolte af at være med til at fortsætte udviklingen af hele området, og vi har i arkitekturen ladet os inspirere af nogle de mest eksklusive ejerbolig projekter i København, så vi i byudviklingen i Odense får skabt noget unikt, forklarer Frederik Barfoed. 

Ambitionerne kommer også til udtryk i de 60-90 kvm store boligers detaljer og udstyr i form af dyrere hårde hvidevarer, vinkøleskab og B&O højtalere på badeværelserne og lignende. 

Det høje detalje- og udstyrsniveau har koncernen gode erfaringer med blandt andet fra Munkebjerg Park i Odense M. Her er selskabet netop nu i gang med at bygge 247 nye ungdoms- og seniorboliger, som forventes klar til indflytning 1. marts 2022. 

På Munkebjerg Park-projektet er de første entrepriser i gang og er forhandlinger om flere. Og Frederik Barfoed ser gerne gengangere på entreprenørsiden til de nye boliger i Christians Park. 

– Vi betragter dem som partnere, siger direktøren og pointerer, at de i hans optik er nemmere, bedre og billigere at lave mange opgaver sammen. 

– Men vi taler naturligvis også med andre, og andre henvender sig, tilføjer han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125