23948sdkhjf

73 millioner til museumsprojekt ved grænselandet

Danevirke, Danmarkshistoriens længste fortidsminde, får nye rammer, der er voldsystemets status som UNESCO-verdenskulturarv værdigt.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal stiller 60 mio. kr. til rådighed til opførelse af et moderne, prægnant museum på 2.000 kvm. ved Danevirke i Sydslesvig. Samtidig bidrager Augustinus Fonden med 13. mio. kr. til etablering af en ny museumspædagogisk tidssvarende udstilling af oldtidsmindet. 

Det skriver Sydslesvigsk Forening i en pressemeddelelse. 

Det nye Danevirke Museum kommer til at ligge direkte ved siden af det historiske voldanlæg mellem fjorden Slien og floden Trenen. Det kommer til at erstatte det nuværende museum, der rives ned. Mens det nye museum bygges, etableres en overgangsløsning i form af et informationscenter, så vi også i byggefasen kan tage imod gæster. 

Museum med Danevirke og mindretal

Siden 1990 driver SSF museet i den Arkæologiske Park Danevirke. Foruden udstillinger om det historiske voldanlæg, der sammen med Vikingemuseum Hedeby siden 2018 er udnævnt som UNSECO-Verdensarv, er der i museet en udstilling om det danske mindretal fra 1864 til i dag.

Det nye Danevirke Museum kommer ligeledes til at omfatte en udstilling om det dansk-tyske samliv.

- Den planlagte nybygning af Danevirke Museum er et vigtigt bidrag til udviklingen af verdenskulturarverne Danevirke/Hedeby. Det nye museum vil føre til en kulturel berigelse af hele regionen, siger Johannes Callsen, Slesvig-Holstens mindretalsrådgiver, i pressemeddelelsen. 

Museet skal bygges af Sydslesvigsk Forening, der hidtil har drevet det mindre museum ved det legendariske danske grænseanlæg. 

Projektet indebærer et samarbejde mellem Folketinget og delstatsregeringen i Slesvig-Holsten. De støtter driften af det nye museum med hver 1. mio. kr. pr. år.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096