23948sdkhjf

Skanska færdig med første fase på sidste del af Havneholmen

Skanska har netop færdiggjort første fase af byggeriet på Havneholmen i København på i alt 16.900 kvm, navngivet CPH Highline. Projektet er en flerbrugerkontorejendom med særlige udearealer, ikke mindst husets signatur, en 100 meter lang grøn terrasse, som binder tagfladerne sammen

Det fortæller bygherre på projektet, Skanska, i en pressemeddelelse, hvor muligheder som at dyrke yoga, udendørstræning, kajakroning, havnebadning samt yderligere fitnessaktiviteter i nærområdet også bliver fremhævet. 

KPC har været totalentreprenør på byggeriet, der er tegnet af Holscher Nordberg Arkitekter og har haft Oluf Jørgens A/S tilknyttet som ingeniør.

CPH Highline, der har en tagterrasse som det sociale samlingspunkt og mødested, er inspireret af New Yorks populære hævede bypark High Line, som på en nedlagt, hævet godsbane bugter sig over Manhattans vestside.

CPH Highline og CPH Pulse

Fakta: CPH Highline 

Samlet areal: 16.900 kvm

Bæredygtigt byggeri: DGNB Guld certificeret

Elforsyningen kommer bl.a. via solceller på taget, som sikrer en lav CO2-udledning
Fjernkøling i bygningen sikrer en høj oppetid og er en bæredygtig kølemetode

Havkajakker i kælderen
Fælles omklædningsfaciliteter samt cykelparkering i kælderen. 

Fakta: CPH Pulse

Samlet areal: 15.500 kvm

Kontor domicil / flerbrugerhus på 15.000 kvm

Bæredygtigt byggeri: DGNB Guld certificeret

Kontorbyggeriet huser allerede lejerne GlobalConnect og SAS Institute, som flyttede ind i december 2020. Til juni i år flytter også investeringsplatformen Nordnet ind på 1.169 kvm på bygningens 5. sal. Herudover har Pandora, Handelsbanken, BDO og L’Oréal valgt at placere deres hovedsæde på Havneholmen. 

Sætter gang i sidste fase senere på året  

CPH Highline er det sidste projekt på Havneholmen, som afslutter Skanskas godt 14 års arbejde med at skabe en ny bydel med boliger og erhverv ved havnen, få kilometer fra Københavns centrum. 

Skanska forventer, at anden og sidste fase af byggeriet på Havneholmen – ’CPH Pulse’ igangsættes medio i 2021, som bliver en bæredygtig erhvervsejendom på 15.500 kvadratmeter med masser af fælles faciliteter og services og egne tagterrasser til de enkelte lejemål.

Når hele det cirka 32.000 kvm store kontorbyggeri er færdigbygget vil omkring 1.000 ansatte have deres daglige gang på stedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125