23948sdkhjf

Nu starter arbejdet: Trafikhavn i Middelfart skal være ny bydel

Middelfart Kommune sætter nu gang i udviklingen af de kommunalt ejede arealer på Trafikhavnen i Middelfart med en visionskonkurrence som første skridt. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Målet er en ny moderne bydel skal rumme mangfoldige boligformer til de tilflyttere i Middelfart. Fra byrådets side ønsker man dels ejer- og lejeboliger i forskellige størrelser og til forskellige målgrupper, dels erhverv, så der kan blive skabt arbejdspladser. 

– Omdannelsen af Trafikhavnen er den næste brik i puslespillet, der forløser havnens og den nye midtbys potentiale, siger Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart Kommune i pressemeddelelsen.

Trafikhavnen i tal

Arealet for visionsplanen: 53.721 kvm

Udbudsarealet: 10.575 kvm 

Arealet for visionsplanen forventes at munde ud i cirka 300-400 boliger. 

Det skønnes, at udbudsarealet kan rumme i omegnen af 50-60 boliger og 200-250 arbejdspladser.

Størstedelen af arealerne på havnen skal udvikles gennem en visionskonkurrence, hvor Middelfart Kommunes målsætninger for klima og bæredygtighed indgår som grundlag. 

Et mindre delareal ved Turbinevej sættes til salg i offentligt udbud. Lokalplanen vil blandt andet stille krav om, at minimum halvdelen af den samlede bebyggelse på arealet skal være erhvervsbyggeri, og at der skal være fri offentlig adgang til grunden. 

Vinderholdet udpeges til august

Middelfart Kommune igangsætter visionskonkurrencen i samarbejde med rådgivningsfirmaet Grandville. 

Tværfaglige hold bestående af arkitekter, ingeniører og konsulenter med viden om for eksempel byliv og bæredygtig byudvikling inviteres til at byde ind på opgaven. 

Tre af disse hold udvælges til at komme med deres bud på fremtidens visioner for den sidste del af havnen i Middelfart, og vinderprojektet bliver kåret august 2021. 

Efter konkurrencen skal vinderholdet bistå kommunen med at udarbejde en strategisk udviklingsplan for området, og derefter skal der laves lokalplaner, så byggeriet kan komme i gang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172